Nincs közvilágítás Szeged-Szőreg és Újszentiván között azon a kerékpárúton, ahol vasárnap késő este egy román férfi megtámadott egy 17 éves lányt. A támadó egy újszentiváni családi gazdaságnál dolgozott vendégmunkásként - írja a Délmagyar

A Police.hu azt írta, hogy a 28 éves férfi a lányt megtámadta, az árokba lökte, nadrágját és alsóneműjét lehúzta, és közösülni akart vele. A támadó végül a lány ellenállása miatt felhagyott az erőszakkal, magához vette áldozata telefonját, és elmenekült a helyszínről.

"A megtámadott kislány a Szőreg, Malom végállomásra futott el, ahol éppen bent állt egy 60-as busz. Ezen a járaton ült a lányom is sok más utassal együtt. A láthatóan sokkos állapotba került kislány felugrott a buszra és kérte a sofőrt, hogy azonnal hívja a rendőrséget, mert megtámadták és meg akarták erőszakolni. A sofőr a lányom elmondása szerint leültette, de ezután nem tett semmit. Mivel elég hangosan kért segítséget a kislány, a lányom odament hozzá, kérte, hogy szálljon le vele a következő megállóban, hiszen a közelben lakunk, szól nekem, és kihívjuk a rendőröket" - ecsetelte az esetet a lapnak Kiss Attila, a kamasz segítségére siető lány édeapja. " Ha nincs a lányom a buszon, ki tudja, hol köt ki a bántalmazott kislány? Felháborító és vérlázító az a közöny, amit a sofőr és a többi utas művelt" – tette hozzá a férfi.

A szatírt a rendőrök hétfő délután kapták el, a férfinél megtalálták a lány mobilját is. A román férfi vendégmunkásként dolgozott egy dohánytermesztéssel foglalkozó családnál.