Emberölés kísérletével vádolják M. K.-t, mivel a most 38 éves vádlott tavaly kis híján megölte K. Zs.-t, az ügyben pedig most kezdődött el a büntetőper a Budapest Környéki Törvényszéken. A bírósági közlemény szerint szerdán ismertették a vádiratot, tanúkat és szakértőt is meghallgattak.

A vádlott és a sértett is évek óta a tóalmási Válaszút Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye lakója volt, mindketten gondnokság alatt álltak. A vádlott cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt állt. Nem jött ki jól a többi lakóval, ezért egyedül lakott egy szobában, míg a sértett az első emeleten élt egy hétágyas helyiségben. A két férfi viszonya rendezett volt, nem volt köztük törés, M. K. rendszeresen tarhált cigit az áldozatától.

2013. augusztus 6-án reggel aztán átment K. Zs.-hoz és lehívta a saját szobájába. Itt egy cipőn összevesztek, majd a vádlott felkapott egy kést és többször hason-mellkason szúrta az áldozatot. K. kimenekült, de csak az első emeleti folyosóig jutott, ahol összeesett. Még élt, amikor a Jászberényi  Kórházba vitték, ahol életmentő műtétekkel tudták csak megóvni az életét. Ha nem kapott volna szakszerű orvosi ellátást időben, a belső vérzés és a szervek sérülései a halálához vezettek volna – áll a közleményben.