Kommandósok ugrasztották ki az ágyból a budapesti H. Bélát (22) szeptember 11-én reggel fél hatkor. A kemény ébresztésnek nyomós oka volt: a gyanú szerint brutálisan összevert és megerőszakolt egy 22 éves lányt - írja apolice.hu

A fővárosi nő a barátaival szórakozott augusztus 19-én este Csepelen. Éjfél után telefonon szeretett volna találkozót megbeszélni a párjával, leült egy padra. Egy közeli padon  ott ült H. Béla, akinek megtetszett a csinos lány. Mellé ült. Cigarettát kért tőle, bókokkal próbálkozott, majd fogdosni kezdte. A sértett határozottan elutasította: „Vedd le a kezed, mert eltöröm!” – mondta, és hazaindult.

"Többször hátranézett, úgy tűnt neki, nem követik" – részletezi az esetet Türi Árpád hadnagy, a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának nyomozója. "Már majdnem megnyugodott, amikor valaki hátulról leütötte, elesett. Támadója a hajánál fogva többször a betonba verte a fejét. A halálra rémült lány sikítani akart, de a férfi egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig püfölte, ahol csak érte. Az áldozat először védekezni próbált, rúgott, karmolt, végül feladta."

H. Béla először arra kényszerítette, hogy orálisan elégítse ki, majd kétszer megerőszakolta.

"A sértettet közben „szerelmem”-nek, „drágám”-nak és „anyuci”-nak szólította" – idéz a lány vallomásából Türi Árpád.

"Kijelentette, részeg és beszívott, ezért gyengébb a „teljesítménye”, de más furcsaságot is mondott: bocsánatot kért, amiért megütötte, majd egyoldalúan közös jövőjüket ecsetelte. A meggyötört hölgyet később megfenyegette, ha bárkinek beszélni mer a történtekről, megöli minden családtagját. Mindezek után közölte: aznap este újra találkozni akar a lánnyal ott, ahol „megismerkedtek”. A nő félelmében mindent megígért, csak hogy mielőbb szabaduljon a brutális erőszaktevőtől.

Az összevert, sokkos állapotban az utcán bolyongó fiatalra a kertvárosban járőröző zsaruk figyeltek föl, mentőt hívtak hozzá. A kórházban ellátták, és elvégezték az ilyenkor szükséges vizsgálatokat.

Tekintettel a férfi erőszakos viselkedésére és arra, hogy tartózkodási helyére tizenöten vannak bejelentve, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Merkur speciális bevetési egysége segítségével szeptember 11-én hajnalban elfogták a gyanúsítottat. A nyomozók megtalálták azt a nadrágot, amiben a lány vallomása szerint támadója akkor éjjel volt.

Kihallgatásán H. Béla nem tett vallomást. A bizonyítékok alapján szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A bíróság szeptember 13-án elrendelte előzetes letartóztatását.