A békéscsabai, belvárosi uszodában, a medence mellett összeesett egy hét éves kislány kedden délután, valamivel 17 óra után. Újra kellett éleszteni – írja a beol.hu.

Csendes Csaba, az Országos Mentőszolgálat békéscsabai mentőállomásának főápolója éppen a gyermekéért – aki együtt úszik a rosszul lett kislánnyal – érkezett az uszodába. Az úszóedző és egy apa rohant ki a folyosóra, ahol szerencsére Csendes Csabát találták, és azonnali beavatkozást kértek tőle, mert ahogy mondták, nagy a baj.

„Rohantam a kislányhoz, ott feküdt a medence mellett, nem volt légzése, keringése – mondta a helyi lap megkersésére Csendes Csaba. – Öt-hat percig próbáltam újraéleszteni a gyermeket, közben az ott lévők riasztották a mentőket, és két kocsi is érkezett nagyon hamar a kollégákkal, aki folytatták az újraélesztést defibrillátorral és más eszközökkel. Hála Istennek, úgy húsz perc múlva lett újra szívműködése a gyermeknek, és tudomásom szerint viszonylag stabil állapotban szállították a mentők a gyulai, megyei kórházba a kislányt."