Épülő családi ház alapjaiba betonoztatta volna három adósát a budapesti férfi - írja a police.hu

A 71 éves S. Sándor megbízást adott egy - a gyanúsított élettársánál építési vállalkozóként dolgozó - férfinak arra, hogy egy általa verbuvált csapattal rabolja el haragosait. A vállalkozónak egy csepeli címre, majd onnan S. Sándor élettársának Budapest XXII. kerületében épülő családi házába kellett volna szállítania a két nőt és a férfit azért, hogy ott holttestüket a nappali szoba alá betonozzák.

A férfi minden apró részletre kiterjedő tervet vázolt fel a vállalkozónak, aki először azt hitte, munkaadója próbatétel elé állítja, hogy tesztelje jellemét. A tanú, amint meggyőződött arról, hogy a 71 éves gyanúsított nem viccel, azonnal értesítette a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának munkatársai kihallgatták a férfit, majd közreműködésével egy - a munkaadójával előre megbeszélt - találkozón 2014. szeptember 22-én Budapest XII. kerületi lakásához közel elfogták S. Sándort.

A férfival szemben a további eljárást - őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le és egyben előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2014. szeptember 25-én elrendelt.