Fákat döntött ki, elsodort egy gyalogost majd az útmenti parkolóba csapódott péntek délután egy kamion az Izabella híd mellett. A sofőr meghalt – írja a Délmagyar.

Szegeden, az Izabella hídról a belváros felé tartott péntek délután egy pótkocsis kamionos, amikor eddig ismeretlen okokból a hídról lefelé jövet nem tudta bevenni a jobbos kanyart, a pláza parkolón keresztül fákat, oszlopokat döntött ki. Elsodort egy fiatal fiút, őt a mentősök kórházba szállították.

A balesetet okozó sofőr a helyszínen meghalt. Nem tudni, hogy az ütközés előtt, vagy az ütközést követően hunyt el, ezt a rendőrség vizsgálni fogja.

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a 65 éves férfi feltehetőleg rosszul lett, ezért tért le a jármű az útról. A teherautót a pláza parkolójában lévő egyik fa állította meg. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a parkolóban mindenütt faágak és közlekedési táblák hevernek. A jármű vezetőfülkéje összeroncsolódott, a tetején egy méretes faág van. A rendőrök nagy területet kerítettek körbe.

Az elgázolt fiatalt a mentők kórházba vitték, sérülései nem életveszélyesek. Az érintett útszakaszon rendőrök irányítják a forgalmat, a Kossuth Lajos sugárút egyik sávját lezárták.