Újabb felhívást tett közzé a rendőrség a Soroksáron tavaly ősszel meggyilkolt Kardos Krisztina ügyében. Ahogy az előző, 5 milliós nyomraveztői díjjal kecsegtető felhívás esetében, ezúttal is több olyan infromációt megosztottak, amiről eddig nem beszéltek. 

Többek közt olyan tanúk jelentkezését várják, mint például annak a 40 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, sportos testalkatú férfinak a jelentkezését, aki 2013. szeptember 25-én 19 óra 15 perc körüli időben a Budapest, XXIII., Szigetdűlő középső útján kialakított kerékpár a Fővárosi Csatornázási Művek Szennyvíztározójához közel eső szakaszán mountain bike kerékpárját javította;

Illetve annak a kerékpáros ruhába öltözött férfinak a jelentkezését, aki 2013. szeptember 25-én 21 óra körüli időben az említett kerékpárút szennyvíztározóhoz közelebb eső szakaszán, az erdő mellett várakozott kerékpárjával; E mellett továbbra is keresik a titokzatos fekete hajú nőt is, aki beszélgetett állítólag az áldozattal. 

Az önkörmányzat idén ősszeljelentette be , hogy megfinanszírozná a nyomravezető díjat a rendőrség részére a bestiálisan meggyilkolt Kardos Krisztina ügyében. „Egymillió forintra gondoltunk" – nyilatkozta Geiger Ferenc polgármester. 

Ezek után a rendőrség közleményt adott ki, melyben ötmilliós nyomravezetői díjat ajánlottak fel. 

„A felajánlott díj összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, szükség esetén védelmére a kellő intézkedéseket megteszi" – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján. Ebben több, eddig titkolt információt osztottak meg: 

A közleményben többek közt szó van egy sötét árnyalatú autót vezető személyről,  egy 35-40 év körüli fekete hajú hölgyről, aki a bűncselekményt megelőzően több alkalommal találkozott a későbbi áldozattal és a kerékpárút Budapest XXIII., Dobó utcai végénél a betontuskókon ülve beszélgetett vele.