A héten a két leggyakrabban előforduló rendőrségi téma a biciklitolvajok és a drogkereskedők elleni akciók voltak. Ebből szemezgettünk hét végére. Van itt égig érő kender és "cselesen" lopott bringa is. Ezek voltak a slágertémák:

Cseles bringatovajok 

Rögtön belevágunk a közepébe. Két 14 éves fiú egy nap alatt három bicajt is ellopott Újhartyánból.A fiatal fiúk fifikás módon akarták elrejteni a  bringákat, nem sikerült: 

A legpechesebb tolvaj

Még a fenti kisfiúkat is felülmúlja az a nyíregyházi biciklitolvaj, aki miután az egyik este elkötött két bringát egy társasházból, másnap azzal rótta a várost. Pechjére pont a bicikli tulaja furikázott arra, aki megállította és kérdőre vonta. A tolvaj annyira megijedt, hogy a kerékpárt félrelökve menekülőre vette, csupán egy aprósággal nem számolt: otthagyta a táskáját is, benne a személyijével. 

Paradicsom és paprika helyett kender

A drogtermesztők sem aprózták el a héten. Többek közt itt van máris itt van az a férfi, aki bérelt területen termesztett kábítószert tartalmazó növényeket Csanádapácán. A kert tulajdonosai azt állítják: paradicsom és paprika termesztéséhez adták ki a földet.

Az 55 éves csanádapácai B. Péterné és lánya állításuk szerint nem tudtak arról, hogy a házuktól pár méterre lévő kertjükben zöldségfélék helyett kender növényeket nevelnek. Azt mondták, hogy a terület használatáért havonta 50 ezer forintot kaptak és soha nem néztek be a fóliasátorba.

Égig érő fű

A szintén nyíregyházi férfi és élettársa nyíregyházi családi házuk udvarán indiai vadkendert termesztettek, amelyet közösen árusította. Pechjükre szüret előtt csaptak le a zsaruk, az "égig érő" ültetvényre. 

El akarta adni a házat, de addig is cannabist nevelt a kertben

A házon kint volt az eladó tábla, de tulajdonosa minden bizonnyal úgy gondolta, addig is szed be valamennyi pénzt belőle. Így a kertben a zalaegerszegi férfi elültetett néhány tő cannabist. Amikor elkapták, állította, hogy mivel nagy marihuána fogyasztó, azokat csak célra termelte, mindenesetre a nyomozók lefoglaltak egy mérleget, 100 ezer forint készpénzt és porciózott, szárított drogadagokat is. 

Egy cuki rendőrkutya mindent megtalált: 

Netről rendelte a vadkender magot

A gulácsi férfi nemes egyszerűséggel a netről rendelte a vandkender magját, amit elvetett és a növényt háza melléképületében nevelte. A növény szépen cseperedett, de elkapták a zsaruk.

A nagyi műlába mellől került elő a drog

Újabb drogterjesztőket fogtak el a józsefvárosi zsaruk. A családi vállalkozókra összehangolt akció keretében törték rá az ajtót. A gyanú szerint a drogüzletben a nagymama is részt vett, ágyából, műlába mellől került elő kábítószergyanús anyag. A drogkereskedésben érdekelt rokonok legális vállalkozásként, Bűnös negyed megnevezéssel, egy kocsmát üzemeltettek a kerületben. Ha egy vendég ilyen bódulatra vágyott, útbaigazították, hol szerezheti be – tőlük – a szert.