Nyolc lövés találta el azt a fekete Volvót, ami hétfő reggel csapódott egy fának a rákoskeresztúri Pesti úton az Újlak utcánál – tudta meg a Velvet. Információink a lövések egy reggeli rablás után dördültek el. Ellentmodnásos információkról beszélnek a helyiek, de valószínűleg a kirabolt férfiak eredtek a tolvajok nyomába, akik menekülés közben eltalálták üldözőik kocsiját, így azok fának csapódtak. Úgy tudjuk, hogy rablókat nem tudták elkapni, információink szerint zsákmányuk 25-30 miliió forint. A meneküléskor használt fehér furgont viszont tegnap délután megtalálták a rendőrök. 

A környéket lezárták, hatalmas a dugó, a rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos információt. A BKK Facebook-on kiadott közleménye szerint hatósági zárás miatt több járatot töröltek:

A Velvet rendőrségi információi szerint hétfőn reggel fél 7 környékén történt egy fegyveres rablás, amely autós üldözése csapott át. 

A környéken lakók is a közösségi oldalon próbálnak tájékozódni, többen azt írták, hogy rálőttek a kocsira, ami a sportpálya mellett – a Népkertnél – fának csapódott. Más álkommandósokat is látni vélt: 

„Az Újlakban fél 7 körül történt egy rablás. A parkolóban álkommandósok felfegyverkezve kiraboltak néhány kínait. Ezért lezárták ezt a tömböt. Egy szürke autóval menekültek el."

A rendőrség a lövések tényét elismert, azt azonban egyértelműen tagadta, amit a videóban szereplő szemtanú állít, ugyanis a hivatalos közlemény szerint nem történt személyes sérülés.

"A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. szeptember 29-én 6 óra 30 perc körüli időben ismeretlen tettesek megtámadtak két férfit a Budapest XVII., Újlak utcában. A csuklyát viselő támadók gázspray-vel lefújták, megkötözték a sértetteket, elvették a náluk lévő készpénzt, majd egy fehér színű kisbusszal elmenekültek a helyszínről.

Miután a sértettek kiszabadultak, Volvo típusú személygépkocsijukkal támadóik után indultak. A menekülő támadók ezt észlelve több lövést adtak le az őket követő gépkocsi irányába, amelynek következtében az egy fának ütközött a Budapest XVII., Pesti úton. A lövések, illetve a baleset következtében személyi sérülés nem történt. A keletkezett anyagi kár megállapítása folyamatban van." - tájékoztatott a rendőrség.