A katasztrófavédelem szerint teljes szélességben lezárták az M1-es autópálya főváros  felé haladó oldalát Győrnél, ahol öt kamion ütközött össze. A megyeszékhelytől délre történt balesetben öt kamion ütközött össze, két sofőr megsérült, egyiküket a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk járművéből -–közölte az OKF.

Korábban két kamion ütközött össze az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán Zsámbék közelében is, a baleset miatt torlódás alakult ki – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője és az Útinform hétfő délután. Csámpai Attila szerint az élelmiszert szállító egyik kamion felborult, sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A másik, üres kamion vezetője nem sérült meg.

A törökbálinti tűzoltók áramtalanították a járműveket, és felitatták a kifolyt üzemanyagot, a felborult kamion műszaki mentését a jármű tulajdonosa végzi majd el. Az M1-es érintett szakaszán egy sávon halad a forgalom – tette hozzá a szóvivő. A sztráda 23-as kilométerszelvényénél történt karambol miatt körülbelül 3 kilométeres kocsisor torlódott fel, érdemes kerülni – közölte az Útinform.

Frissítés: Délután 6 órakor a rendőrség szerint egy sávon újraindult a forgalom az M1-es főváros felé vezető oldalán Győrnél. Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: egy ember könnyebben megsérült a balesetben a 116-os kilométernél. 

Frissítés 2.: Negyed 9 óta ismét zavartalan a forgalom az M1-es autópályán Győrnél. Az egyik nyerges vontatón szállított, mérgező anyagot tartalmazó tartályok egyike megsérült, a kiömlött folyadékot a tűzoltók itatták fel.