Egy fiatal férfi el akart lopni egy csüngő hasú vietnami sertést, ezért az ellenálló állatot addig verte, amíg az el nem pusztult. A Lenti Járási Ügyészség állatkínzás és lopás vétsége miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróság előtt.

A férfi idén májusban egy zalai településen letaposta a drótkerítést, így jutott be annak a családi háznak az udvarára, ahol berúgta a melléképület ajtaját, majd az ólban lévő 40-50 kg súlyú, 20 000 Ft értékű vietnami csüngő hasú sertést fejbe vágta egy téglával, amitől az állat megszédült. Ez után orrba csapta egy deszkával is, de a kábult állatnak még így is sikerült kirohannia az ólból. Ekkor a férfi kirúgta egy asztal lábát, az asztalt erősítő fémpántot az asztal lábával együtt felkapta, és ezzel az állatot fejbe vágta. A malac még ekkor is kitartott, így a férfi végül az asztal másik lábával a fémpántot beleütötte a támolygó állat fejébe, amitől az elpusztult.

A megkínzott és így elpusztított állatot kerékpárral vitte el el a helyszínről a faital férfi, aki ellen állatkínzás és lopás vétsége miatt emeltek vádat.