Kiabált a feleségével, majd ököllel ütötte egy rendőrautó elejét egy férfi Békéscsabán – írja a Beol.hu. A német állampolgár ellen a rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást.

Bejelentés érkezett a Békéscsabai Rendőrkapitányságra szeptember 6-án este, amiben egy nő elmondta, a szomszédjából fél órája veszekedés zaját hallja. A segélyhívásra kiérkező rendőrök a ház előtt egy síró nőt és egy férfit találtak. A nő elmondása szerint valóban veszekedtek, de a férje nem bántalmazta őt.

A német állampolgárságú férfi a járőrök érkezését követően sem hagyta abba a kiabálást, és mikor igazoltatni akarták, letérdelt a szolgálati kocsi elé és ököllel megütötte a hűtőrácsát, ami ettől összetört. Az intézkedő rendőrök előállították és a Békéscsabai Rendőrkapitányságra vitték, és garázdaság gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a 42 éves B. Christian ellen. A férfi kihallgatásán ittasságával magyarázta a történteket és elismerte felelősségét, az eljárás során megtérítette a rendőrautóban okozott kárt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást szeptember 24-én lezárta és az eljárás iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.