Egy nála maradt tankolókártyával több mint 37 millió forinttal károsította meg volt munkaadóját egy férfi. Miután egy elszámolási vita miatt megszűnt a munkaviszonya, szép kis mellékesre tett szert azzal, hogy két évig árulta olcsóbban a benzint a tankolókártyával egy benzinkutas ismerőse segítségével. 

Az Esztergomi Járási Ügyészség vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt 9 elkövetővel szemben, akik közel két éven keresztül, tankolókártya jogosulatlan használatával, illetve elfogadásával 37 millió forintot meghaladó értékben károsítottak meg egy céget.

A kártya egy 43 éves férfié volt, aki az általa vezetett tehergépkocsihoz kapta, mikor az egy fuvarozó társaságnál dolgozott. A férfi és a munkáltatója között elszámolási vita alakult ki, a munkaviszonya megszűnt. Ekkor döntött úgy, hogy bosszúból a tankolókártyával megkárosítja volt főnökét, mivel a kártya nála maradt. A férfi a benzinkúton dolgozó kútkezelő ismerősének átadta a kártyát a PIN kóddal, aki szerzett vevőket az üzemanyagra, melyet nekik a kúton irányadó árnál 100 forinttal olcsóbban adtak el, és a kapott pénzt elosztották. A benzinkutat üzemeltető nő észrevette a csalást, mivel a kártyával autókba, műanyag kannákba és tartályokba is tankoltak, ezért megtiltotta annak elfogadását, és erre a pénztáros figyelmét is felhívta, mivel a szabály szerint a tankolókártyával csak a rajta szereplő rendszámot viselő járműbe lehet üzemanyagot tenni. A kútkezelő ekkor pénzt ajánlott a nőnek, hogy hunyjon szemet a jogosulatlan tankolások felett, a nő pedig beleegyezett, és a kasszásnak is jelezte, hogy visszavonná az előző utasítást. Innentől a kútkezelő minden tankolással érintett napon egy borítékban elhelyezett 10 000 Ft-ot a nő irodájának egyik fiókjában.

A járási ügyészség az elkövetőkkel szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.