Durva részleteket közölt a rendőrség az adósai bebetonozására készülő férfi ügyében:

A felfogadott építési vállalkozónak kellett volna a piszkos melót is elvégeznie, aki inkább beszámolt az aprólékosan kidolgozott tervről a zsaruknak.

Augusztus közepén fogadta fel egy 52 éves asszony az építési szakembert, V. János Lászlót (39), hogy egy fővárosi, XXII. kerületi trafóházat alakítson át családi házzá. A nő szeptember elején az egyik megbeszélésre magával vitte élettársát, S. Sándort, aki ügyvédként mutatkozott be a vállalkozónak.

„Néhány nappal később a férfi ellenőrizte az építési munkálatokat, majd a munkaidő végén felajánlotta, elvisz kocsival egy darabon – idézi fel a hátborzongató történetet V. János László. – Útközben elpanaszolta, ötmillió forinttal tartoznak neki hárman, nem akarják megadni, tudok-e esetleg valakit, aki behajtaná. Amikor néhány nap múlva újra találkoztunk, megadtam neki egyik ismerősöm számát, aki visszaszerezte volna a pénzét. S. Sándor ekkor azt mondta, adósai – egy 39 éves férfi, valamint egy 25 és egy 70 éves nő – a lakásában élnek, nem hajlandók kiköltözni, nem tudja eladni az ingatlant. El kellene rabolni őket."

Az építési vállalkozó azt hitte, ez valami próbatétel, hogy a megbízó kipuhatolja, milyen ember.

Sokkolóval ütötték volna ki őket

„Közöltem vele, én egyszerű ember vagyok, nem értek ilyesmihez. Ekkor annyiban maradt a dolog, egy hét múlva viszont újra előhozakodott a témával. Az arca eltorzult a gyűlölettől, amikor a tervéről beszélt. Elképzelése szerint az lett volna a dolgom, hogy két beszervezett segítővel, egy kölcsönkapott furgonnal elmegyek a józsefvárosi lakásához, egy sokkolóval elkábítom a megfigyelése szerint a környéken kutyát sétáltató haragosát – a 39 éves férfit – és a harci kutyáját. Ezután betesszük a férfit a furgonba, majd felmegyünk a lakásba, és ugyanezzel a módszerrel „kiütjük” a két nőt. Hogy ne legyen feltűnő, szőnyegbe csavarva lehozzuk őket, majd elvisszük Csepelre. Hogy ott mi történik velük, azt nem részletezte, csak annyit mondott, a három holttestet a XXII. kerületi építkezésen, a nappalija alá gondolta eltemetni és bebetonozni. Kinyomtatta a józsefvárosi lakás alaprajzát, bejelölte, melyik szobában ki lakik. A munkáért háromszor 200 ezer forintot ígért, majd még egymilliót, ha sikerrel zárul az 'akció'."

Az építőmester látszólag elvállalta a megbízást, majd próbálta húzni az időt, amíg kitalálta, hogyan tovább. Szeptember 19-én értesítette a rendőröket.

Nem ez lett volna az egyetlen megbízás

„Aprólékosan meghallgattuk a mindenben együttműködő vállalkozót" – ismertette az esetet Moóri Balázs főhadnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztály vizsgálati alosztályának vizsgálója. "Hangfelvétel készült a legközelebbi találkozójukról, amikor is S. Sándor közölte V. János Lászlóval, változott a terv, a furgont a ház előtt találja majd, a kulcs a bal első kerékgumin lesz. A járműben egy mobilt hagy, azon tartják a kapcsolatot. Megszerezte a lakás kulcsait is, hogy V. Jánosnak ne az utcán, kutyasétáltatás közben kelljen elkábítania későbbi áldozatát. Ezután, mintegy biztatásként, hozzátette: ha jól végzi a munkát, lesz még meló, mert több adósa is van."

„Remegtem az idegességtől, amikor a gödröt ástam a XXII. kerületi építkezésnél2 – vallotta be V. János. – A hideg rázott a gondolattól még úgy is, hogy tudtam, a rendőrök megakadályozzák a tervet."

V. János megbeszélt egy utolsó egyeztetést szeptember 22-ére. Délután fél egykor futottak össze S. Sándor XII. kerületi lakása közelében.

Ekkor a megbízó újra módosított az elképzelésén: sztornózta a csepeli állomást, három haragosát egyenesen a XXII. kerületi építkezéshez akarta vitetni. Itt S. Sándor egy embere várta volna őket, aki a likvidálásra várók azonosítása után a gödörbe temeti a „csomagokat”. V. János utolsó feladata másnap a betonozás lett volna.

A találkozón a BRFK nyomozói elfogták a férfit. Jelenleg háromrendbeli emberölés előkészülete bűntettel gyanúsítják, a bíróság szeptember 25-én elrendelte előzetes letartóztatását.