Azonnali életmentő műtétet kellett végrehajtani azon a motorson, aki a péntek reggeli brutális motorbalesetben súlyos sérüléseket szenvedett. – tudta meg a Velvet. A durva baleset a Hungária körúton a Kacsóh Pongrác úti felüljáró környékén történt. Információink szerint az épülő villamospálya mellett parkoló, minden megkülönböztetójelzés nélküli kisebb markolóba eddig ismeretlen körülmények között szállt bele egy motoros péntek reggel, majd a becsapódás után nekiütközött egy másik motorosnak. A becsapódott motoros súlyos sérüléseket szenvedett, helyszínről szerzett információink szerint jelenleg is az életéért küzdenek. Több nyílt törése és súlyos fejsérülése keletkezett. 

Az Országos Mentőszolgálat közölte lapunkkal, a súlyosan sérült 35-40 év körüli férfit a Honvédkórházba szállították.  „A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházába 1 súlyos, életveszélyes állapotú sérültet szállítottak be, akin életmentő műtétet hajtottak végre. Jelenleg az intenzívosztályon fekszik, állapota stabil, de a következő két-három nap kritikus." - tájékoztatta a  Honvédkórház sajtóügyeletese lapunkat. A másik sérültet „súlyosabbnak tűnő sérüléssel" szállították egy másik kórházba, mivel nem volt egyértelműen megállapítható a helyszínen, csonttörést szenvedett-e. A mentők három autóval vonultak a helyszínre. 

Az utat teljes szélességében lezárták. A Hungária körúton már a Salgótarjáni utcától nehéz az előrejutás, az M3-as bevezető szakaszán pedig a Szentmihályi úttól torlódnak a járművek. 

„Két motoros ütközött a Hungária körúton, a felüljáró alatt péntek reggel" – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-vel. A baleset miatt jelentős torlódás alakult ki a Kacsóh Pongrác úti felüljáró környékén, a Hungária körút és az M3-as bevezető szakaszán is áll a forgalom.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) információs szolgálatának tájékoztatása szerint a Hungária körúton már a Salgótarjáni utcától nehéz az előrejutás, az M3-as bevezető szakaszán pedig a Szentmihályi úttól torlódnak a járművek, a Dózsa György úton is lelassult a közlekedés.

A BKK Futár honlapjának adatai szerint a környéket érintő tömegközlekedési járatok 10-15 perces késéssel közlekednek, illetve a dugó miatt feltorlódtak a buszok a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésében.