Egy karcolás sem látszik már annak a lánynak az arcán, akit a tapasztalt vadászpilóta, T. János sodort el motoros vitorlázó repülőjével még júliusban - írja a Blikk.

G. Éva (18) a magasban repülő barátnőjét fényképezte néptáncos társaival a pusztaszeri repülőtéren, amikor a kisgép egyik kereke egy veszélyes manőver közben szemből csapódott a fejének. A fiatal lányt életveszélyes koponyasérüléssel vitték kórházba, ám alig két hónap alatt teljesen felépült, sőt – úgy tudjuk – tanulmányait is elkezdhette a Szegedi Tudományegyetemen.

A néptáncosok végig egy kupacban álltak a réten, onnan nézték a rutinos pilóta mutatványait. A férfi azonban túl vakmerő volt: információink szerint kétszer is a csapat felé húzta a gépet, ám a második manővert elvétette. 

A lap úgy tuda, a réten álló fiatalok közül többen már az első körnél ösztönösen húzták le a fejüket. A néptáncosokban pillanatok alatt szökött fel az adrenalin, és bíztak abban, hogy a férfi nem hajszolja tovább az izgalmakat. Ám T. János néhány perccel később újra a csapat felé repült.

"Volt, aki leguggolt, más elszaladt, Éva azonban vala­miért állva maradt, ráadásul elég magas is, ezért találhatta el a gép kereke szemből" – árulta el egy neve elhallgatását kérő szemtanú.