Az 51 éves nagyigmándi raktárvezetőt lopásért, a terményt megvevő N. Tibort pedig orgazdaságért állíthatják bíróság elé – írja a kemma.hu.

A gyanú szerint T. József többször tulajdonított el nagy mennyiségű búzát munkáltatójától. Az 51 éves férfi raktárvezetőként dolgozott egy nagyigmándi cégnél, ahonnan a köbölési eljárás során vett el a terményből. A gyanúsított azt hitte, nem fog feltűnni a 136 tonna hiány, de az év végi leltár elvégzésekor a cég vezetői felfedezték a lopást és értesítették a rendőrséget.

Józsefet június 12-én hallgatták ki gyanúsítottként. Elismerte a bűncselekmény elkövetését. A férfi elmondta a nyomozóknak, hogy az eltulajdonított búzát eladta. Öt nappal később a komáromi nyomozók elfogták az 53 éves N. Tibort is, aki megvette a lopott búzát T. Józseftől. A Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya T. József ellen lopás, N. Tibor ellen pedig orgazdaság megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást, melyet október 6-án vádemelési javaslattal küldött meg a Komáromi Járási Ügyészségnek.