Korábban már írtunk a jelenségről, miszerint elég sok férfi tolvaj kapott rá mostanában a szempillaspirálra. Legalábbis egyre több olyan esetről érkezik bejelentés, hogy erre utaznak a férfiak. Legutóbb egy 30 éves budapesti férfiről írtunk, aki 38 különböző típusú szempillaspirált lopott el egy kaposvári drogériából. Most pedig a kemma.hu azt írja, egy 42 éves férfit kaptak el egy tatabányai drogériában, zsebében szempillaspirálokkal és egy korrektorral. Nem ez az első hasonló eset a városban:  az egyik tatabányai drogériából szeptemberben kopasz, nagydarab férfiak több tucat szempillaspirált vittek el.

A Tatabányán elkapott férfit egyébként előállították, ahol megállapították, hogy a rendőri intézkedéskor nem a saját adatait diktálta be az egyenruhásoknak. Végül elmondta a járőröknek, hogy ki ő valójában. Kiderült, hogy a Nyíregyházi Törvényszék súlyos testi sértés kísérlete miatt elfogatóparancsot adott ki ellene, ezért a rendőrség a terheltet őrizetbe vette. A férfival szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt eljárást indított a rendőrség.

Előállítását követően kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, amely pozitív lett, ezért a Tatabányai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt is eljárást indított vele szemben.