Feketébe öltözött, símaszkot viselő idegenek jelentek meg a nyáron egy törökszentmiklósi asszony házában, akit bántalmaztak miközben pénzt követeltek tőle. Még az érkező segítség sem tudott mit tenni a túlerővel szemben, hiszen az asszony hozzátartozóját is összeverték a támadók - számol be a korábbi esetről a szoljon.hu. 

Az ügy igen rejtélyes volt, hiszen a hatóság is szűkszavúan nyilatkozott akkor az esetről. Egyedül annyit lehetett tudni helyi beszámolók alapján, hogy az asszony munkaközvetítéssel foglalkozott, a támadás napján volt a kifizetés. Egyes vélemények szerint ez a tény vonzotta a rablókat is. A rendőrség rövid időn belül már nyomon volt, végül októberre már mind a három gyanúsított rács mögé került.

"A vizsgálat elején nagyon kevés információ állt a nyomozók rendelkezésére" – kezdte Fejszés Ferenc százados, nyomozó alosztályvezető. – "A tanúvallomások alapján az eseményeket úgy lehetett rekonstruálni, hogy június 10-én este fél tizenegy körül három ismeretlen, fekete ruhába, símaszkba öltözött férfi jelent meg a sértett törökszentmiklósi házában, ahol a nőt bántalmazták, miközben pénzt követeltek tőle. A hölgy elmondása szerint földre teperték, miközben kutattak a pénz után. A segítségére érkező testvérét szintén bántalmazták, több alkalommal megütötték, akit az eset után kórházba kellett szállítani" – mondta.

A rablók végül megszerezték azt, amiért jöttek, több millió fortinttal távoztak a helyszínről. A támadást követően azonnal értesítették a rendőrséget. A nyomozók elkezdték az ügy felgöngyölítését. A széleskörű adatgyűjtés végül meghozta az eredményeket és elfogták a három támadót.