Soroksári gyilkosság: levelezéséről faggatták a kocogó nő férjét

2014.10.08. 10:00 Módosítva: 2014.10.08. 10:52

Tudjuk, hogy semmi köze a felesége halálához – ezzel indítottak a zsaruk, amikor a Soroksáron meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina férjét újra behívták a rendőrségre. Kardos Lajos egyik email címének jelszava után érdeklődtek.

Bors szerint újra behívták az áldozat férjét a rendôrségre a soroksári megrázó gyilkosság ügyében.

„A nyomozás vezetőjétől, Petőfi Attilától megtudtam: a rendőrök többsége szerint spontán támadás áldozata lett Kriszti – mondta a férj. – Ennek ellenére szemtől szemben megmondták nekem, hogy több nagyon furcsa dolog volt a feleségem viselkedésében a támadást megelőző napokban. Amíg ezeknek az okára nincs magyarázat, nem lehet biztosan kijelenteni, hogy nem ismerte a gyilkosokat vagy azt, aki a felbujtó volt. Most lett számomra egyértelmű, hogy legkevesebb két tettes végzett Krisztivel. Szinte az összes hasonló magyar emberölési ügyben magányos elkövetők öltek. Kriszti viselkedéséből viszont arra lehet következtetni, hogy napok óta figyelték a gyilkosai." Kardos Lajos az utóbbi időben minden alkalommal jogi képviselővel ment a rendőrségre. Legutóbb azt mondták, felesleges ügyvédet vinnie.

„Ez másfél hete volt, azután, hogy Petőfi Attila háttérbeszélgetést tartott az új­ság­íróknak" – folytatta Kardos. Arról is tájékoztatták, ami az újságírók előtt elhangzott.

„Majd rákérdeztek az egyik e-mail címem jelszavára. Annyira ritkán használom ezt a fiókot, hogy hirtelen nem is tudtam válaszolni. Csak később, miután beszéltem azzal a rokonommal, aki a fiókot létrehozta nekem. Kardos nem igazán érti, egy év távlatából miért fontos az ő e-mail fiókjának jelszava, és azt sem, miért vizsgáltatják hetek óta szakértőkkel azt a laptopot. – Azóta új operációs rendszer van a gépen, így Kriszti levelezése, adatai már nem elérhetők" – folytatta a férj.

Mint megírtuk, Krisztinát tavaly szeptember 25-én gyilkolták meg a házuktól nem messze, miközben kocogott. A holttestét férje találta meg a rendőrökkel együtt.