Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 35 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt kizsebelt egy civil ruhás rendőrt, majd miután a sértett szolgálatba helyezte magát, többször meg is ütötte.

A Fővárosi Főügyészség közleményéből kiderült, a vád szerint, a férfi 2014. szeptember 11. napján a XIII. kerület, Árpád híd metróállomás aluljárójában odalépett a napi munkavégzés után civil ruhában hazafelé tartó rendőr mögé, majd a táskájából ellopta annak pénztárcáját.

A rendőr azonnal észlelte a lopást, és ezért a pénztárcáját vissza tudta szerezni, majd – a föügyészségi közlemény megfogalmazása szerint – "szolgálati igazolványának és jelvényének felmutatásával nyomban szolgálatba helyezte magát, és intézkedést kezdeményezett az elkövetővel szemben. A férfi azonban a jogszerű intézkedés alól kivonta magát, és a helyszínről menekülni próbált. A sértett a férfi után ment és többször felszólította, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, a terhelt azonban ekkor lökdösni kezdte a rendőrt, többször megütötte a fejét, és megtépte a ruházatát."

A dulakodás során a rendőr szemüvege és telefonja is összetört, az inge pedig elszakadt.

A menekülő férfit utóbb a sértett által helyszínre hívott rendőrök elfogták.  A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően, lopás vétsége, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt megállapította a vádlott bűnösségét, és ezért a többszörös visszaeső elkövetőt 5 év 10 hónap végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte.