Rendszeresen jártak a kocsmába, de soha nem fiiezettek, ezzel majdnem tönkretettéka  tulajt. Végül bosszúból megpróbálták felgyújtani a sörözőt - tájékoztatott a Zala Megyei Főügyészség.

Az ügyészség tájékoztatása szerint egy 2008 évben megnyitott nagykanizsai sörözőben a nyitás utáni években folyamatosan gyötörte a hely tulajdonosát és vendégeit egy társaság. Az ügyben érintett banda tagjai többször is megjelentek, ettek, ittak, a fogyasztásáért azonban rendszerint nem fizettek. Általában vagy az ott szórakozó más vendégekkel hívatták meg magukat, vagy pedig verekedést provokáltak és fizetés nélkül távoztak. A társaság miatt a söröző üzemeltetése ellehetetlenült, ezért 2012-ben be is kellett zárni.

A söröző tulajdonosa időközben nyitott egy másik szórakozóhelyet, amelynek látogatását a korábban sok gondot okozó csapat tagjainak megtiltotta. Ők azonban nem fogadták el a tulajdonos döntését, egyikük kijelentette, hogy ezt a szégyent az ő városában nem fogja hagyni.

A négy terhelt két nappal később a későesti órákban egy külföldi rendszámú gépkocsival  megjelent a szórakozóhely bejárata előtt, a lépcsőre, a bejáratra benzint és motorolajat locsoltak- úgy, hogy a benzin a vendégtérbe is bejutott,- , majd megpróbálták meggyújtani,  azonban a sértett tettenérte őket és meghiusította a cselekményt, a terheltek ezért a  helyszínről elmenekültek.  A terhelti társaság rendbontó magatartása miatt kitiltásra került egy másik nagykanizsai  étteremből is, ezért annak a tulajdonosát is megfenyegették, hogy amennyiben továbbra  sem engedi be őket az étterembe, akkor fel fogják gyújtani az éttermet és a kocsiját is.  Hogy nyomatékot adjanak a fenyegetésüknek, egy alkalommal bántalmazták is, ő azonban  fenntartotta a terheltek kiutasítását.  Ilyen előzmények mellett a terheltek a gyujtogatás után néhány perccel megjelentek ezen  étteremnél is, és oda mind a négyen bementek. Az étteremben a tulajdonost körülvették, és egyikük ismét megfenyegette, hogy amennyiben nem engedi be őket a szórakozóhelyre,  akkor „őt nem érdekli, hogy börtönbe megy vagy meghal, felgyújtja az éttermet és a sértett  kocsiját is”. Eközben a helyszínre érkező rendőrök a terhelteket elfogták.