Hét vádponttal is megvádolta a Montgomery Megyei Bíróság Daniel G. Cleavest, aki a vádak szerint HIV-vírussal fertőzött meg egy nőt – írja a Washington Post. Az esetben az a súlyos, hogy a férfi tisztában volt fertőzöttségével, és úgy szexelt védekezés nélkül. A nő úgy jött rá a dologra, hogy a férfi otthagyta a táskáját, és a nő ebben megtalálta az orvosi papírjait. A bírósági dokumentumok szerint ezt sms-ezte utána a férfinek: „Nem tudom elhinni, hogy nem mondtad el. A dokuban kellett elolvasnom. Most azonnal megyek a kórházba".

A 28 éves Cleavesnek november 14-én kell majd a bíróság előtt megjelennie, szabadlábon védekezhet. Az egyelőre nem biztos, hogy a nő valóban megfertőződött-e, ezt nem árulhatják el a hatóságok, csak annyit tudni, hogy elvégezték rajta a tesztet. Az ügyet amúgy még nyáron kezdték vizsgálni, a nő ugyanis július 25-én ment el szórakozni Bethesdában, ekkor nyomult rá Cleaves, aki hazavitte, megnéztek egy filmet, majd jött a szex. A férfi azt azért megkérdezte szex előtt, szed-e a nő fogamzásgátlót, de a koton használatát egyszer se vetette fel.

A következő napokat együtt töltötték, és egyik nap a férfi elrohant elintézni valamit. Ezután a nőnek telefonált, hogy keresse már meg a nála hagyott táskájában a születési anyakönyvi kivonatát, ekkor találta meg a nő az orvosi papírokat. Ezután jött az sms-ezés, aminek a legbizarrabb fordulata az volt, amikor Cleaves így fakadt ki: „Nem vagyok bűnöző. Nem vagyok rossz ember. Csak elkövettem egy hibát.... Egyszerűen nem akarom, hogy ne beszéljünk többé mindezek miatt."