– Ha tehetném visszafordítanám az egészet, egy életen át kísérteni fognak a történtek – idézi a beol.hu S.K.-t vallomását. A férfi vádirat szerint tavaly augusztus 30-án puszta kézzel halálra verte barátnőjét Békéscsabán. A Békés Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolja.

A bíróságon ismertetett részletes vádirat szerint S. K. és a sértett 2013. februárjában került közelebbi kapcsolatba. Gyakorlatilag a lány szalagavatója után jött össze a két fiatal. Májustól a vádlott a sértettnél és családjánál lakott. A fiatalember a már említett rendőrségi vallomásaiban kiemelte, nagyon szerették egymást, erős kapocs alakult ki közöttük, barátnője vele akarta leélni az életét , ám a férfi szerint a lány túlzottan féltékeny volt. 

A kacifántos vallomás szerint Augusztus 30-án a sértett szülei elutaztak Budapestre, a két fiatal pedig úgy döntött, hogy együtt töltik a hétvégét. Napközben azonban összevesztek, majd kibékültek. A férfi telefonját pedig a család kutyája megrágta, így onnantól csak a lány mobiltelefonján tartották a kapcsolatot a külvilággal. Délután "Kati" nevű drogot vásároltak és használtak is, majd elindultak zuhanyozni, ám ott ismét összevesztek. 

A szóváltás közepette lökdösni kezdték egymást, majd földre kerültek és összeverekedtek, rugdosták egymást. A vádirat szerint ennek során a vádlott a sértettet testszerte, eszköz nélkül bántalmazta, nyakát kézzel leszorította, fojtogatta.

Ezután a földön fekvő sértettet áthúzta a szobába, betakarta egy ágyneművel, és a padlón hagyta. A nő 20 és 22 óra között a helyszínen meghalt. Talán ha időben orvosi segítséget kap, túlélhette volna a sérüléseket.

Miután a rendőrség is kiérkezett, a férfi az ágy párnája alól elővett egy  gázriasztófegyvert, és azzal előbb a rendőrök és a mentők felé hadonászott, majd a saját fejéhez emelte, és kiküldte a házból őket. A fiú szerint azért tette mindezt, mert a mentők közölték vele, hogy a lány meghalt.

Végül TEK-eseknek sikerült hatástalanítani a férfit.