A Tallasi Presbiteriánus Kórház második alkalmazottja fertőződött meg ebolával, a teszt eredménye pozitív lett – írja a Gawker.

Az MTI közleménye szerint egy nappal a betegségének megállapítása előtt a második ebolás dallasi ápolónő repülőgépen utazott, az amerikai hatóságok ezért figyelmeztették volt utastársait és a személyzet tagjait.  A Frontier Arlines hétfői 1143-as, Clevelandből Dallasba tartó járatán a beteggel együtt 132-en utaztak. A személyzet szerint a 29 éves ápolónőn, Amber Vinsonon akkor még nem mutatkoztak az ebola tünetei. Vinson kedd reggelre lázasodott be és aznap este állapították meg nála a betegséget. Az ápolónő az ugyancsak megfertőződött kolléganőjével, Nina Phammal együtt a dallasi presbiteriánus kórházban részt vett a múlt héten ebolában elhunyt Thomas Eric Duncan ápolásában, több mint 70 másik emberrel együtt.

A részletekről annyit tudni, hogy kedden már magas lázzal küzdött, az első tesztet Austinban végezték el, ezt újabbak követik majd. Az újabb ebolás beteget karanténba zárták, és részletesen kikérdezték, kikkel érintkezett. Az újabb ebolás eset a harmadik az Államokban.