Beazonosították, elfogták és őrizetbe vették a kecskeméti rendőrök azt a 17 éves táborfalvai férfit, aki társával együtt egy 80 éves asszonyt rabolt ki.

A Police.hu szerint 2014. márciusában arcukat csuklyával eltakaró ismeretlen elkövetők, egy lajosmizsei ingatlan ablakát - a rajta lévő rács befeszítését követően - benyomták. A házba bejutva az ágyban fekvő, 80 éves asszonyt lefogták, megfenyegették, bántalmazták, majd a füléből kivették az arany fülbevalóját és lehúzták az ujjáról aranygyűrűjét. Ezt követően a két férfi a sértettet a spájzba belökte, az ajtót rácsukta, majd kutatást végeztek és néni mobiltelefonjával a benne lévő SIM kártyával együtt ismeretlen helyre távoztak. Az idős asszony a tettlegesség következtében az elsődleges orvosi szakvélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett keletkeztek.

A beszerzett információk alapján a rendőrség látókörébe került egy 17 éves férfi, aki - ezidáig ismeretlen társával - a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A táborfalvai fiatalt 2014. október 15-én 13 órakor, otthona közelében, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai elfogták.

A férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartoztatásának indítványozását.