Egy menetrend szerint közlekedő, Oroszlány felől érkező csuklós autóbusz vonattal ütközött Tatabányán, az Erőműi vasúti átjáróban, írja a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg a balesettől. A tatabányai hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol feszítővágóval megkezdték a mentést. Az autóbuszon tizenöten utaztak, közülük hét embert könnyű, míg négy utast súlyos sérüléssekkel ápolnak a mentők.

Az egyik súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították el. A megyei katasztrófavédelem kéri az arra közlekedőket, kerüljék el az érintett vasúti átjárót, a vonaton utazni szándékozók érdeklődjenek a vasúttársaság információs vonalain a vasúti közlekedési helyzetről! Friss: a balesettel érintett autóbuszon tizenheten sérültek meg, közülük hárman súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A tatabányai tűzoltók a sérülteket átadták a mentőknek.

Dr. Onódi Lívia, a megyeimentőszolgálat vezetője elmondta, három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült még sokkos állapotban van, ezért nem szállítható, írja a kemma.hu.

A MÁV-START Zrt.tájékoztatása szerint jelenleg áll a vasúti közlekedés, az ütközés következtében egy felsővezeték-tartó oszlop is kidőlt.A MÁV-START Zrt. a Vértes Volántól megrendelte a buszokat az utasok elszállítására. Az utasokat Tatabánya és Környe között vonatpótló autóbuszok viszik. Az utasoknak 20-30 perces késére kell számítaniuk a délutáni órákig.

Az autóbusz sofőrje nem sérült meg, de az 56 éves férfi nincs kihallgatható állapotban - közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője az MTI-vel. A szóvivő tájékoztatása szerint a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, és jelenleg még nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", így egyelőre nem tud magyarázatot adni a balesetről. Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében. A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz szenvedett a balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.

Update: Öten a nap folyamán eltávozhatnak a Szent Borbála Kórházból - mondta el az intézmény sajtóreferense az MTI-nek. Balogh Márta tájékoztatása szerint hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik.

A megyei mentőszolgálat vezetője a baleset helyszínén pontosította az általa korábban elmondottakat: a vonat és a busz ütközésében tizenegy ember sérült meg.