Nem hitt a szemének az a ceglédberceli temetkezési alkalmazott, amikor kiderült, hiába keresi Gyuszi bácsi holttestét, a halott eltűnt, egy konkurens cég okmányok nélkül elszállította előlük – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy hivatalos iratokkal, a halottra való lábcédulával, és személyi igazolványával megérkezett az Őszirózsa temetkezési cég két dolgozója, hogy az október 12-én megboldogult férfi holttestét a ceglédi kórházba szállítsa boncolásra. Mielőtt a megadott címre mentek, az orvosi ügyeleten felvették a halotthoz tartozó hatpéldányos dokumentumot, amivel le kellett volna adni a testet a kórházban. Ám a bácsi teste eltűnt, mire kiértek, mondta az egyik dolgozó.

Az Őszirózsa temetkezési cégtől rendelte meg a halál beálltát megállapító doktor a szállítást, amit ilyen esetben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizet, vagyis az elhunyt családjának ingyenes lett volna. A cég vezetője, Mihuczáné Máté Ilona 24 éve dolgozik a szakmában, s most kénytelen volt számlát kiállítani, mert hiába mentek a halottért. Amikor a család közölte, hogy nincs szolgáltatója, akivel a szállítást végeztetné, az ügyeletes orvos a törvény előírása szerint gondoskodott erről, és értesítette őket. Mire odaértek, egy másik cég az okmányok nélkül elvitte előlük a bácsit. A kórház azt sem tudta, kit vesz át. Iratok hiányában a boncolást sem végezhették el.

A lap megkereste a Gyuszi bácsi holttestét szállító temetkezési céget is, akinek a tulajdonosa nem értesült semmiféle problémáról, W. László szerint minden rendben történt, őket az elhunyt rokonai hívták.