horoszkóp

Tökéletes rejtekhely: a fáskamra

2014.10.21. 10:25

Egy fáskamrában bukkantak arra tolvajra, aki társaival egy Csongrád megyei tanyát akart kifosztani, de lebuktak. Ám nem ettől érdekes a rendőrségi hír. Sokszor megmosolyogtató a rendőri nyelvezet, és olykor gyöngyszemre is akad az ember, ha rendőrségi közleményt olvas.

Íme: "Az adatgyűjtés és a nyomozás rövid időn belül kiderítette a másik két fő személyazonosságát. Az egyenruhások szatymazi otthonából állították elő a 43 éves K. Évát a Szegedi Rendőrkapitányságra. A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított felkereste otthonában 12 éves szomszédjukat, aki egyedül tartózkodott a házban és rábírták arra, hogy menjen velük a közeli tanyára betörni" - áll a police.hu közleményében.

A közlemény szerint a sértett értesítette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2014. október 20-án 10 óra 30 perc körüli időben arról, hogy szatymazi tanyáján betörőt értek tetten. A tulajdonos azt is elmondta a rendőröknek, hogy három személyt – köztük egy gyereket – látott bemászni az ingatlan kerítésén. Ezt követően segítségért sietett a szomszédos tanyára, majd másodmagával eredt az elkövetők után. Végül a fáskamrában megbújva találták meg az egyik gyanúsítottat. A sándorfalvi körzeti megbízottak a szegedi járőrökkel együtt a helyszínről előállították a 33 éves Cs. Krisztinát.

A két terhelt ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök őrizetbe vették K. Évát és Cs. Krisztinát, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.