Viperával verte meg barátnőjét – és nem először – egy 59 éves egri férfi, most vádat emeltek ellen, derül ki a Heves Megyei Főügyészség közleményéből.

Még az elmúlt évben, november 12-én késő este Egerben, a társasházi lakásán kereste fel a vádlottat barátnője azért, hogy korábbi, jellemzően féltékenységből elkövetett bántalmazásai miatt szakítson vele. A férfi ezt nem volt hajlandó elfogadni, ingerülten azt kiabálta az asszonynak, hogy nem hagyhatja el, majd ő megmutatja ki az úr a házban, miközben szavainak azzal próbált nyomatékot adni, hogy a konyhában magához vett egy „viperát”, amit fenyegetően kicsapott a nő előtt.

A sértett megkísérelt elmenekülni, azonban a vádlott a bejárati ajtónál utolérte, és egy alkalommal ráütött az ólmosbottal a jobb alkarjára. A megtámadott nő ennek ellenére ki tudott futni a lakásból, segítséget kérve zörgetett a szomszédoknál, de a férfi utánament, a hajánál fogva elhúzta az ajtótól, majd megragadta a bal karját, amit nagy erővel, többször megcsavart, pedig az asszony sírva könyörgött, hogy engedje el.

A vádlott végül a súlyosan sérült áldozatát kórházba vitte, de előzőleg még megfenyegette, hogy az igazságot nem mondhatja el senkinek, különben „nem ússza meg ennyivel”. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló – műtéti beavatkozást igénylő - jelentős elmozdulással járó felkarcsont-törést és repesztett bőrsérüléseket szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség a férfit - akit a nyomozási bíró ügyészi indítványra korábban előzetes letartóztatásba helyezett - különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Az Egri Járási Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától határozott időre történő eltiltását, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság az elkövetéshez eszközül használt ólmosbotot kobozza el, írja a heol.hu.