Még 2012 májusában lopták el egy budapesti férfi 25-30 millió forintot érő autóját, amit a tulajdonos lánya 5 milliós megtalálói jutalomért próbált visszaszerezni – írja a Sonline. A nő egyik ismerőse azt mondta, ismer valakit a siófoki rendőrkapitányságon, aki talán tudna segíteni. 

A lopott autót kereső család közölte  ezt az információt a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival is, akik kérésükre felvették a kapcsolatot a siófoki rendőrrel. 

Ő néhány nappal később jogtalan előnyszerzési céllal, hivatalos ok nélkül, jogosulatlanul kérdeztette le és nyomtatta ki egy férfi adatait a rendőrség Robotzsaru nevű információs rendszeréből és nyilvántartásából, mert azt gondolta, hogy köze lehet a lopáshoz. A rendőr személyes találkozók, valamint telefonbeszélgetéseik és sms-ek útján 500 ezer forintot kért az információkért cserébe, végül a sértett lánya ezt lealkudta 120 ezer forintra. Egy siófoki kávéházban találkoztak, ahol a pénzt átnyújtották, de igazából semmi sem derült ki arról, hol lehet az autó.

A siófoki rendőrt a Kaposvári Törvényszéken hivatali vesztegetésért három év hat hónap börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélték azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztés 2/3-ad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. A fellebbezések után az ítélőtábla hivatali visszaélésért hozott ítéletet, enyhítette a korábbi büntetést két év börtönre, aminek a végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette.