A Fővárosi Főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a 42 éves férfival szemben, aki tavaly augusztus 1-jén, Budapesten, a Margit híd budai hídfőjénél lévő villamosmegállóban a sínekre lökött egy 74 éves nőt, akit az érkező villamos a vészfékezés ellenére halálra gázolt – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi már évek óta „alkoholizáló és hajléktalan életmódot folytatott”. A tette elkövetésének napján már a hajnali óráktól italozott, és akkor is ittas volt, amikor a villamosmegállóba érkezett. 

Áldozata  a Pest irányába közlekedő villamos peronján állt, és amikor a villamos a megálló felé közeledett, a peron széléhez ment. Ekkor a 42 éves férfi „a jobb lábát felemelte, egy pillanatig kivárt, majd talpával deréktájon meglökte a sértettet, azért hogy a nő sínekre zuhanjon”. 

A villamos ekkor már csak 15 méterre volt tőlük, így hiába vészfékezett, elgázolta a sínekre esett asszonyt, aki beszorult a villamos orra alá, és a helyszínen meghalt. Az elkövetőt a villamosra várók a helyszínen tartották, amíg a rendőrök megérkeztek.

A férfit előzetes letartóztatásban tartják. Többszörös visszaesőnek minősül, a főügyészség határozott ideig tartó szabadságvesztést indítványoz.