Helyszínelő

A Velvet baleset-, és bűnblogja

Ólmos bottal ütötte a barátnőjét

2014. október 22., 10:23 Módosítva: 2014.10.22 10:23
1

Viperával verte meg barátnőjét – és nem először – egy 59 éves egri férfi, most vádat emeltek ellen, derül ki a Heves Megyei Főügyészség közleményéből.

Még az elmúlt évben, november 12-én késő este Egerben, a társasházi lakásán kereste fel a vádlottat barátnője azért, hogy korábbi, jellemzően féltékenységből elkövetett bántalmazásai miatt szakítson vele. A férfi ezt nem volt hajlandó elfogadni, ingerülten azt kiabálta az asszonynak, hogy nem hagyhatja el, majd ő megmutatja ki az úr a házban, miközben szavainak azzal próbált nyomatékot adni, hogy a konyhában magához vett egy „viperát”, amit fenyegetően kicsapott a nő előtt.

A sértett megkísérelt elmenekülni, azonban a vádlott a bejárati ajtónál utolérte, és egy alkalommal ráütött az ólmosbottal a jobb alkarjára. A megtámadott nő ennek ellenére ki tudott futni a lakásból, segítséget kérve zörgetett a szomszédoknál, de a férfi utánament, a hajánál fogva elhúzta az ajtótól, majd megragadta a bal karját, amit nagy erővel, többször megcsavart, pedig az asszony sírva könyörgött, hogy engedje el.

A vádlott végül a súlyosan sérült áldozatát kórházba vitte, de előzőleg még megfenyegette, hogy az igazságot nem mondhatja el senkinek, különben „nem ússza meg ennyivel”. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló – műtéti beavatkozást igénylő - jelentős elmozdulással járó felkarcsont-törést és repesztett bőrsérüléseket szenvedett.

Az Egri Járási Ügyészség a férfit - akit a nyomozási bíró ügyészi indítványra korábban előzetes letartóztatásba helyezett - különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Az Egri Járási Ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától határozott időre történő eltiltását, valamint azt is indítványozta, hogy a bíróság az elkövetéshez eszközül használt ólmosbotot kobozza el, írja a heol.hu.

Három kamion ütközött össze Diósdnál

MTI/velvet
MTI/velvet
2014. október 22., 10:14 Módosítva: 2014.10.22 11:21
1

Az M0 autóút diósdi kihajtójának közelében, az M6 autópálya irányában 2014. október 21-én három sóderszállító kamion ütközött össze. A balesetben egy személy súlyosan megsérült, a tűzoltók emelték ki a roncsból, majd a mentők kórházba vitték – írja az MTI.

Eljegyzésről beszél a molesztáló alezredes ügyvédje

2014. október 22., 09:20 Módosítva: 2014.10.22 09:25
1

Különös módon védekezik az a rendőr alezredes, akinek pere zárt ajtók mögött zajlik a Kaposvári Törvényszéken. Mint azt a Velvet is megírta, a vád szerint a volt rendőr alezredes nyári táboroztatások alkalmával szexuálisan molesztált tinilányokat. Most ügyvédje azt állítja, védence elismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített az egyik tanítványával, ám később eljegyezte a 18 éves lányt.

A Borsnak nyilatkozott K. József ügyvédje. Dr. Kocsis Tamás elmondta: védence tagadja a vádban szereplő cselekmények elkövetését. "A védencem és a lányok között tanár–diák kapcsolat volt, igaz, bensőséges viszony alakult ki közöttük. Úgy tekintettek rá, mint a nevelőapjukra. Ügyfelem elismeri, hogy egyikükkel sze­xuális kapcsolat alakult ki, ám csak azután, hogy a lány betöltötte a 18. életévét. Ráadásul ez nem pusztán szexuális kapcsolat volt, védencem ugyanis eljegyezte a lányt"- mondta az ügyvéd.

Amikor a jogászt arról kérdezte a lap, hogy ez a lány kitart-e még az alezredes mellett, terveznek-e esetleg esküvőt is, dr. Kocsis Tamás kitérő választ adott. "Nem feladatom, hogy védencem magánéletének minden mozzanatát ismerjem, ám bizonyos részletei hűen tükrözik, hogy milyen ember valójában. Ő egy családcentrikus apa, szereti a gyermekeit, akik kiállnak mellette. A válásakor a bíróság védencemnek ítélte a gyerekeket, nyilván ez sem lehet véletlen. A vád javarészt olyan szakértői véleményeken alapul, amelyeket nem tudunk elfogadni" – tette hozzá az ügyvéd.

Zokogva rohant ki a rokon a babakocsi-gázolás perén

2014. október 22., 09:19 Módosítva: 2014.10.26 22:31
5

Közúti baleset gondatlan okozása miatt két év hat hónap fogházra ítélték az érdi babakocsi-gázolót szerdán, ebből egy év három hónapot le kell töltenie, a többit három évre felfüggesztette a bíróság – döntött a Budaörsi Járásbíróság a 2012 nyarán egy ikerbabakocsit elgázoló, és ezzel a benne utazó csecsemőket megölő H.-né T. Cecília ügyében. Mindemellett a vádlottat négy évre eltiltották a járművezetéstől és a több mint egymillió forintos perköltséget is neki kell megfizetnie –mondta Liziczay Sándor bíró. Az ítélethirdetés után valószínűleg az egyik rokon zokogva rohant ki a teremből, az elhunyt csecsemők édesanyja is zsebkendővel törölgette a szemét.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a védelem fellebbezést jelentett be, iratellenességre és helytelen ténybeli következtetések miatt, valamint felmentést kért, a vádlott is csatlakozott ehhez. Az ügy másodfokon a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódik.

Távolról sincs vége, olvasson még

Holtan találták meg a 67 éves túrázót

2014. október 22., 08:38 Módosítva: 2014.10.22 08:39
1

Vasárnap tűnt el és két napig hiába keresték Ny. Lászlót (67), mire megtalálták, már késő volt: a férfi holtan került elő. A férfi vasárnap délután szokásos túrájára indult Pilisborosjenőnél, a megszokott helyen leparkolta autóját, és nekivágott az erdőnek. "Először a családja próbálta keresni a férfit, mert a családfő még este sem jelentkezett. Hétfőn már rendőrök, polgárőrök és a kutató-mentők kutyákkal, valamint a barlangi mentők próbálták megtalálni" – mondta el a Blikknek Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke.

A férfi holttestére végül kedden délután a barlangi mentők bukkantak rá. Ny. Lászlónak egyébként nem volt ismeretlen a terep, családjával és egyedül is rendszeresen kirándult a környéken, így nem is tudják elképzelni, mi történhetett vele.

Levélben kér bocsánatot a buszsofőr

2014. október 22., 08:00 Módosítva: 2014.10.22 08:00
1

Zokogásban tört ki a két napja Tatabányán vonattal ütköző Volán-busz vezetője, amikor megtudta, hogy hétfő este a kórházban meghalt az egyik, a balesetben megsérült utasa, olvashatjuk a Blikkben. A sofőrt pszichiátrián kezelik erős gyógyszerekkel, de a nyugtatók sem segítenek. Most úgy döntött, levélben kér bocsánatot az áldozatoktól. A vonat hétfőn tarolta le a csuklós busz hátulját a vasúti átjáróban. Hogy miért hajtott a sínekre, amikor jött a vonat, egyelőre nem tudni.

Annyi biztos, hogy a busz régi darab volt, a vállalat idén akarta leselejtezni. De még mindig fut a társaságnál 30, illetve 34 éves jármű is, az átlagéletkor 15-17 év. Becslések szerint 1200 járművet kellene még idén leselejtezni a vidéki társaságoknál, Budapesten 500 öreg buszt lehetne azonnal kidobni. "Nem is ez a legfőbb baj, hanem hogy túldolgoztatják a járművezetőket. Tudok olyanról, hogy 10 napon át szabadnap nélkül 10-11 órát nyomnak le járművezetők. A BKV és a BKK pedig most akarja rákényszeríteni a dolgozókat, hogy még több túlórát vállaljanak" – mondta a lapnak Nemes Gábor szakszervezeti vezető. Az érdekvédők emiatt pert indítanak.Úgy tudni, hogy a Tatabányán karambolozó busz sofőrje az előző két napot pihenéssel töltötte. Baranyai Zoltán, az egyik volános szakszervezet vezetője szerint vidéken sem unatkoznak a sofőrök: előfordul olyan, amikor hajnali 5-kor kezdődik és este 8-kor ér véget a műszak."A 15 óra jelenlétből 13 óra lehet a munkavégzés, a vezetés pedig 9-10 óra" – mondta az érdekvédő.

Vonatbaleset történt Sárváron

2014. október 22., 07:35 Módosítva: 2014.10.22 07:57
2

Kisiklott egy vasúti szerelvény több kocsija kedd éjjel a Sárvár-Celldömölk közötti vasútszakaszon, értesült a Velvet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye megerősítette értesüléseinket. E szerint Ostffyasszonyfa állomás közelében történt a baleset. A vonaton utazó hatvan ember közül az első információk szerint egy utas sérült meg, ő is könnyebben. A szerelvényen utazókat a vasúti váróteremben helyezték el. A műszaki mentést a sárvári hivatásos tűzoltók végzik – segítenek a jármű áramtalanításában és a vasúti kocsik átvizsgálásában, valamint a helyszín biztosításában. Az érintett vasúti szakaszon – amely a Budapest-Szombathely vasúti fővonal része – várhatóan csak holnap áll helyre a vasúti közlekedés, addig az utasokat a Celldömölk-Sárvár szakaszon pótlóbuszokkal szállítják. A pontos utazási feltételekről a MÁV telefonos és internetes fórumain kaphatnak tájékoztatást.

Baleset miatt teljes útzár a 83-ason

2014. október 21., 21:23 Módosítva: 2014.10.21 21:23
2

 Baleset miatt teljes szélességében lezárták a 83-as főutat Gyarmat és Takácsi között - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd este az MTI-vel. Kocsis Tünde elmondta, hogy egy kamion hajtott árokba ezen a szakaszon, pótkocsija keresztbe állt az úton. A balesetben senki nem sérült meg.

Rendőrnek adta ki magát, lebukott

2014. október 21., 17:32 Módosítva: 2014.10.21 17:32
1

Vasárnap egy bejelentést tett egy fiatal nő, mert Debrecen, Külsővásártéren található autóbuszállomáson egy férfi, akinél szerinte hamis rendőrigazolvány volt, arra próbálta rávenni, hogy segítsen neki - írja a police.hu. A férfi a bejelentőhöz és a társaságában lévő fiatal nőhöz csatlakozó fiatalembernek lett gyanús, és amikor megkérték, hogy azt kérték tőle, hogy mutassa meg igazolványát, inkább elment. Ezt követően a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói visszatérően ellenőrizték a buszállomást és annak környékét. A beszerzett információk alapján a férfit azonosította a nyomozóhatóság, és a 44 éves nyírmártonfalvai gyanúsított még aznap önként megjelent a Vámospércsi Rendőrőrsön, mert tudomására jutott, hogy a rendőrség keresi. A férfival szemben a Debreceni Rendőrkapitányság jogosulatlan címhasználat szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást. A férfit a debreceni rendőrök meghallgatták, majd a lakcímén megtalált rendőri jelleget erősítő tárgyakat – bilincs, igazolványtok, POLICE feliratú jelvény, gázspray tokkal, tonfa – lefoglalták.

Soha többé nem taníthat a pedofil tanár

2014. október 21., 15:39 Módosítva: 2014.10.21 16:08
1

Másodfokon is ítélet született a dunakeszi tanár, T. G. ügyében: a Budapest Környéki Törvényszék az első fokon eljáró Dunakeszi Járásbíróság ítéletét megváltoztatta, de érdemi részében helybenhagyta – közölte a Törvényszék. A férfit felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények miatt korábban 8 év fegyházbüntetésre ítélték. A Törvényszék szerint azonban a vádlott három rendbeli szemérem elleni erőszakban bűnös, amiből két rendbeli közvetett tettesként elkövetett, így nem enyhítettek a 8 évnyi fegyházon, sőt 8 évre a közügyektől is eltiltották, a pedagógusi foglalkozástól pedig mindörökre.

Maradt a Dunakeszi Járásbíróság által első fokon kirótt 8 év fegyház.
Maradt a Dunakeszi Járásbíróság által első fokon kirótt 8 év fegyház.
Fotó: Vanik Zoltán / Velvet

T. G. egy dunakeszi iskola tanára volt, osztályfőnökként kirándulásokat is szervezett a diákoknak. Többször olyan játékokat játszatott a rábízott tanulókkal, amik során le kellett venniük a ruháikat és arcon vagy szájon kellett puszilniuk egymást. Olyan is előfordult, hogy egymás (fél)meztelen testét kellett megérinteniük. Azt megtiltotta a kiskorú résztvevőknek, hogy másnak elmondják, mi történt.

Öt év börtönre ítélték Oscar Pistoriust

2014. október 21., 10:39 Módosítva: 2014.10.21 14:28
1

Az emberöléssel – barátnője, Reeva Steenkamp meggyilkolásával  – vádolt dél-afrikai Oscar Pistoriust 5 éve letöltendő börtönre ítélte az illetékes Észak-gautengi Legfelsőbb Bíróság Pretoriában kedden – írja a BBC. Mindemellett három év, öt évre felfüggesztett börtönre ítélte őt Thokozile Masipa bíró fegyver illegális birtoklásáért. A BBC tudósítói szerint a Steenkamp-család halkan, némi sustorgással fogadta a büntetés kihirdetését, nem is fellebbeztek. June Steenkamp, a megölt nő anyja szerint igazságot szolgáltatott a bíróság. Hozzátette, nem számít, hány év börtönt kapott a gyilkos, a lényeg, hogy megfizet a tettéért. 

Pistoriusnak legalább büntetése egyhatodát, azaz 10 hónapot börtönben kell ülnie, csak ezután folyamodhat a feltételes szabadlábra bocsátásért. A férfit az ítélet után a Pretoriai Központi Börtönbe szállítják majd.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ötven gyereket mentett ki a füstölgő uszodából a szabadnapos tűzoltó

2014. október 21., 10:37 Módosítva: 2014.10.21 12:50
3

Gyermekeit kísérte úszóedzésre egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei hivatásos tűzoltó, amikor tűz keletkezett a mezőtúri uszodában. A villanyóra kapcsolószekrényében volt zárlat, az uszoda úszóterében délután hat órakor mintegy ötven gyerek tartózkodott. A főhadnagy arra lett figyelmes, hogy az úszótérben, ahová a kísérők nem léphetnek be, többen is szaladni kezdtek. Ekkor bement, hátha segíteni kell valakin. Akkorra az úszómester egy porral oltóval már oltani kezdte a kapcsolószekrényt, a másik készüléket a főhadnagy vette magához. Mindeközben az edző, aki a vízben tartózkodott a gyerekekkel, villámgyorsan kiterelte a kicsiket a medencéből, hiszen akkorra a csarnokban már sűrű füst gomolygott.

Egy rátermett anyuka – a főhadnagy felesége – működött közre a gyerekek kikísérésében, ő és az edző nyugtatta a kicsiket és a szülőket. Így nem esett baja senkinek, a csarnokot kiszellőztették, viszont az áramszolgáltatásban részleges kimaradást okozott a zárlat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a kiérkező mezőtúri tűzoltókra már csak az utómunkálatok maradtak.

A dolog érdekessége, hogy a tűzoltó a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányításán dolgozik főügyeletesként, azaz a hasonló bejelentések éppen erre az osztályra futnak be, úgyhogy most saját közvetlen kollégáinak jelzett tüzet, és írta le az eset körülményeit, majd gyorsan fel is számolta a bajt, írja facebook oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tökéletes rejtekhely: a fáskamra

2014. október 21., 10:25 Módosítva: 2014.10.21 10:25
1

Egy fáskamrában bukkantak arra tolvajra, aki társaival egy Csongrád megyei tanyát akart kifosztani, de lebuktak. Ám nem ettől érdekes a rendőrségi hír. Sokszor megmosolyogtató a rendőri nyelvezet, és olykor gyöngyszemre is akad az ember, ha rendőrségi közleményt olvas.

Íme: "Az adatgyűjtés és a nyomozás rövid időn belül kiderítette a másik két fő személyazonosságát. Az egyenruhások szatymazi otthonából állították elő a 43 éves K. Évát a Szegedi Rendőrkapitányságra. A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított felkereste otthonában 12 éves szomszédjukat, aki egyedül tartózkodott a házban és rábírták arra, hogy menjen velük a közeli tanyára betörni" - áll a police.hu közleményében.

A közlemény szerint a sértett értesítette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2014. október 20-án 10 óra 30 perc körüli időben arról, hogy szatymazi tanyáján betörőt értek tetten. A tulajdonos azt is elmondta a rendőröknek, hogy három személyt – köztük egy gyereket – látott bemászni az ingatlan kerítésén. Ezt követően segítségért sietett a szomszédos tanyára, majd másodmagával eredt az elkövetők után. Végül a fáskamrában megbújva találták meg az egyik gyanúsítottat. A sándorfalvi körzeti megbízottak a szegedi járőrökkel együtt a helyszínről előállították a 33 éves Cs. Krisztinát.

A két terhelt ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök őrizetbe vették K. Évát és Cs. Krisztinát, valamint kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

5 fiatal fiú erőszakolt meg egy hatodik fiatal fiút

2014. október 20., 21:10 Módosítva: 2014.10.21 16:34
5

Kritikus állapotban szállítottak kórházba egy 15 éves fiút, miután Kentucky államban egy buliban többen is megerőszakolták – írja az Independent.

Úgy tudni, hogy a fiút három felnőtt, és két másik tinédzser fiú erőszakolta meg. Támadói az erőszakot állítólag le is filmezték telefonjaikkal, de azt egyelőre nem tudni, hogy a felvételek felkerültek-e a netre.

A 20 éves Dayton Rosst, a 19 éves Tyler Perryt és a 18 éves Samuel Millert szexuális erőszakkal vádolják, mint ahogy a másik két 17 éves fiút is, de az ő ügyüket külön tárgyalják majd.

Érden gázolt a vonat, Budapestre ért, mire észrevették

2014. október 20., 20:39 Módosítva: 2014.10.21 07:32
100

A Velvet információi szerint egy a Déli pályaudvarra tartó vonat elgázolt egy gyalogost Érden, az Esküdt utcai vasúti átjárónál, ez azonban csak Budapesten, a Déli pályaudvaron derült ki, a vonat vezetője ugyanis semmit sem észlelt a balesetből.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Velvetnek elmondta, hogy a mozdonyvezető valóban nem látta, hogy elgázolt valakit, azonban a MÁV érdi munkatársai az állomáson észrevették, hogy baleset történt, és erről értesítették is az illetékeseket, de időközben a vonat már beért Budapestre.

A rendőrök és az érdi hivatásos tűzoltók már helyszínelnek az érdi állomásnál, és úgy tudjuk, hogy a Déli pályaudvaron is tart a helyszínelés.

Áldozata megbocsátott a clevelandi rémnek

2014. október 20., 17:02 Módosítva: 2021.04.05 09:52
2

Valósággal sokkolta Amerikát tavaly az ohiói rém, Ariel Castro esete. A férfi lányokat rabolt el, és egy évtizedig tartotta őket fogva a házában, csak a hátsó kertbe engedte ki őket és embertelenül bánt velük. A férfit májusban tartóztatták le Clevelandben, majd augusztus 1-én életfogytiglani plusz 1000 év börtönre ítélték, majd egy hónappal később felkötötte magát a börtönbe és meghalt.

„11 évet töltöttem a pokolban. A te poklod csak most kezdődik. Az örökkévalóságig a pokollal kell szembenézned" – mondta a bíróságon az ítélet után az egyik áldozat, Michelle Knight, akinek a véleménye az utóbbi egy évben gyökeresen átalakult. A Huffington Post szerint mostmár vallja, hogy Castro beteg volt, és nem az ő hibája volt mindaz, ami történt. Elmondta, komplex terápiára volt szüksége már ahhoz is, hogy ki tudja mondani fogvatartója nevét. „Egy csomó ember írt nekem a Facebookon, hogy inspirációként tekint rám" – mondta Knight, aki könyvet is ki akar adni lelke helyreállításáról.

Halálra taposta a debreceni joghallgatót

MTI/velvet
MTI/velvet
2014. október 20., 16:50 Módosítva: 2014.10.20 18:05
4

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával, tíz évvel a gyilkosság után kezdődött meg T. Tamás büntetőpere hétfőn a Debreceni Törvényszéken. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a sértett P. D. a bűncselekmény időpontjában - 2004 őszén - a Debreceni Egyetem Jogtudományi Karának elsőéves hallgatója volt. Szeretett szórakozni, gyakran megfordult a Nagyerdőn lévő Kikötő sörözőben is. Október 4-én két barátjával kereste fel a szórakozóhelyet, és nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. A sörözőben többekkel szóváltásba keveredett.

Aznap este T. Tamás is a Kikötőben szórakozott, és ő is ittas állapotba került. A sértett, illetve a vádlott és társasága nagyjából egy időben, hajnali 3 óra körül indult el a szórakozóhelyről. T. Tamás kissé lemaradva ment barátai mögött, útközben csatlakozott hozzá a sértett, szóba elegyedtek, majd vitába keveredtek. A vádlott a Békás tónál érte utol két barátját, és elmondta, hogy a sértett "beszólt neki". Nyugtatni próbálták, ő azonban atlétára vetkőzött, és visszafordult.

Nem messze az erdőnél találkozott össze ismét a két fiú, a vádlott a történtekre terelte a szót, mire a sértett egy sörösüveggel arcon vágta, és a fiú arca vérezni kezdett. Amikor P. D. meglátta a sérülést, menekülni kezdett, T. Tamás azonban üldözőbe vette. Egy parkolóban érte utol, majd ököllel úgy megütötte, hogy a sértett a földre került. T. Tamás legalább kétszer nagy erővel a fiú arcára taposott. A taposás erejét jelzi, hogy P. D. arcán később a cipő talplenyomata is meglátszott. A fiúnak az orrcsontja és a koponyacsontja is eltört, azonnal eszméletét vesztette. Bár T. Tamás látta a sértett állapotát, a helyszínen hagyta, és barátai után ment - tartalmazza a vádirat.

Félórával később egy arra járó lett figyelmes az erősen vérző, földön fekvő fiúra, és a közeli gyógyfürdő biztonsági őrével mentőt hívtak hozzá. P. D.-t rohammentő vitte be a Kenézy kórházba, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de az intenzív osztályon három nappal később meghalt. A vádlott a bűncselekményt követő reggelen szintén megjelent a Kenézy kórházban, ott ellátták a sérüléseit. Ezután hazautazott Kazincbarcikára, majd amikor értesült a sértett haláláról, elhagyta Magyarországot.

A nyomozóhatóság előbb belföldi, majd a Debreceni Városi Bíróság európai elfogatóparancsot adott ki T. Tamás ellen, és 2013. november 8-án Franciaországban fogták el. November 28-án szállították Magyarországra, azóta őrizetben, illetve előzetes letartóztatásban van. T. Tamás az első tárgyalási napon a bíróságon nem tett vallomást, ezért a bíró felolvasta korábbi vallomását, ezt a vádlott kiegészítette. Elmondta, hogy nem magatehetetlen állapotban hagyta ott a sértettet, és lehet, hogy ráesett, de nem taposta meg a fejét. Ő maga is pánikba esett, mert erősen folyt a vér az arcából, miután a sértett az üveggel megvágta. A halálhír hallatán sokkos állapotba került, és akkor utazott Franciaországba. Jelezte a bíróságnak, hogy tíz év elteltével már hiányosan emlékszik a részletekre.

A bíró az első tárgyalási napon ismertette a hemogenetikai szakvéleményt, amely szerint a vádlott DNS-e megegyezik a sértetten rögzített idegen DNS-sel. Az ügy tárgyalása december 1-jén folytatódik a Debreceni Törvényszéken. A bíróságra nagy munka vár a tanúk felkutatásakor, az eltelt tíz évben ugyanis számos tanú lakcíme, telefonszáma megváltozott - mondta el az MTI-nek Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője.

Már biztos, hogy a hummeres gázoló öngyilkos lett

2014. október 20., 16:25 Módosítva: 2014.10.20 16:30
1

Most már biztos, hogy nem gyilkosság áldozata lett az az osztrák férfi, aki két éve Hummer terepjárójával halálra gázolt egy rendőrt – derül ki a Belügyminisztérium közleményéből, amit hétfőn jutattak el az MTI-hez.

A tárca nem nevezte meg a rabot, mindössze annyit közöltek, hogy a szegedi börtönben 2014. október 10-én elhunyt nem jogerősen elítélt fogvatartott holttestének vizsgálata során nem találtak bántalmazásra utaló jeleket vagy nyomokat. Vagyis a férfi halálával kapcsolatban nem merült fel az idegenkezűség gyanúja.

Az elhunyt hozzátartozói most a rendőrség és a büntetés-végrehajtás részéről megállapított tényeket ellenőrizhetik, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának illetékes szervei pedig helyreigazítási kérelmet juttatnak el az Ausztriában megjelenő Heute napilap szerkesztőségeihez.

Ugyanis a Bors vasárnap még arról számolt be, hogy az osztrák Heute napilap szerint kihallgatásra vitték el a férfit, ahonnan sérülten került vissza a zárkájába, majd három és fél óráig tartott a haláltusája. A lap magyar újságírók információira hivatkozott, akik rendőrségi forgalmazásokat hallgattak le, és ezek alapján arra lehetett következtetni, hogy Thomas B.-t bántalmazták.

Az osztrák Thomas B. Kenéz Imre rendőrt két évvel ezelőtt intézkedés közben gázolta halálra, a férfi a börtönben halt meg, halálát gyógyszer okozhatta, öngyilkos lett. A hírek szerint a naplójában azt írta, hogy nem akar tovább élni.

Egy pohár sör és mogyi, ennyit ért az álellenőr

jon
2014. október 20., 13:27 Módosítva: 2014.10.20 15:20
1

A rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki hamis adó- és vámellenőri igazolványt készített, és több miskolci üzletbe végzett "ellenőrzést", áll a rendőrség közleményében. Az álellenőr ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított, F. Attila 39 éves varbói lakos, idén februárban és júniusban először egy régi katonakönyvet, majd a saját - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiállított - rehabilitációs igazolványát hamisította meg. Roppant furfangos módon, így aztán úgy tűnt, mintha az igazolvány adóellenőri dokument lenne. Ezt Miskolcon sokan el is hitték, több üzletben, illetve több Búza téri kofának mutatta fel, akiktől kisebb „ajándékokat” fogadott el. Nem volt drága: megelégedett egy-egy pohár sörrel, mogyoróval és némi zöldséggel.

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Miskolci Járási Ügyészség részére.

Bukta: francia rendszám, német autó, szír menekültek, pakisztáni embercsempész

jon
2014. október 20., 12:53 Módosítva: 2014.10.20 12:53
1

A hét személyes Opel Zafirában kilencen ültek, nem véletlen tehát, hogy a magyar-osztrák határon megállították a francia rendszámú gépkocsit. Okkal, nyolc szíriai menekült igyekezett Ausztria felé. Az eset még szombaton történt és most számolt be róla a rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu. Eszerint a mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőjénél szombat reggelé 7 óra 45 perckor idegenrendészeti ellenőrzésen állították meg a francia honosságú Opel Zafira gépkocsit. A járművet egy 54 éves Portugáliában élő pakisztáni férfi vezette, nyolc külföldi utasa a személyazonosságát és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudta.

A szíriai férfiak az intézkedőknek elmondták, Macedóniából Szerbián keresztül gépkocsival szállították őket a határig, onnan hatórás gyaloglás után illegálisan jutottak hazánkba. A pakisztáni sofőr egy erdei úton vette fel őket autójába, hogy Ausztriába utaztassa őket. A szíriai állampolgárokat tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a rendőrök előállították. A külföldieknek segítséget nyújtó pakisztáni gépkocsivezető ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Kukásautó alatt szakadt be az úttest

2014. október 20., 11:46 Módosítva: 2014.10.20 13:43
1

Hétfő délelőtt a Bérkocsis utca és a Fecske utca kereszteződésében ütközött össze két autó, majd egy kukásautó alatt beszakadt az úttest – értesült a Velvet. A baleset körülményeiről a katasztrófavédelem Facebook oldala azt írja, hogy  a balesetben négyen könnyebben megsérültek. Egy szemétszállító jármű a balesetet észlelve a padkára hajtott, ahol egy közműcég fedlapja beszakadt a kereke alatt.

A fővárosi hivatásos tűzoltók a közműszolgáltató munkatársait kérték a helyszínre. A Fővárosi katasztrófavédelem arra kéri a közlekedőket, hogy lehetőség szerint kerüljék el az érintett útszakaszt.

Életveszélyes sérültek a vonatbalesetben

jon
2014. október 20., 11:24 Módosítva: 2014.10.20 15:20
8

Egy menetrend szerint közlekedő, Oroszlány felől érkező csuklós autóbusz vonattal ütközött Tatabányán, az Erőműi vasúti átjáróban, írja a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Az ütközés után a vasúti szerelvény nyolcvan-száz méternyire állt meg a balesettől. A tatabányai hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol feszítővágóval megkezdték a mentést. Az autóbuszon tizenöten utaztak, közülük hét embert könnyű, míg négy utast súlyos sérüléssekkel ápolnak a mentők.

Az egyik súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították el. A megyei katasztrófavédelem kéri az arra közlekedőket, kerüljék el az érintett vasúti átjárót, a vonaton utazni szándékozók érdeklődjenek a vasúttársaság információs vonalain a vasúti közlekedési helyzetről! Friss: a balesettel érintett autóbuszon tizenheten sérültek meg, közülük hárman súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A tatabányai tűzoltók a sérülteket átadták a mentőknek.

Dr. Onódi Lívia, a megyeimentőszolgálat vezetője elmondta, három ember szenvedett gerinc-, koponya- és mellkassérüléseket, egy sérült még sokkos állapotban van, ezért nem szállítható, írja a kemma.hu.

A MÁV-START Zrt.tájékoztatása szerint jelenleg áll a vasúti közlekedés, az ütközés következtében egy felsővezeték-tartó oszlop is kidőlt.A MÁV-START Zrt. a Vértes Volántól megrendelte a buszokat az utasok elszállítására. Az utasokat Tatabánya és Környe között vonatpótló autóbuszok viszik. Az utasoknak 20-30 perces késére kell számítaniuk a délutáni órákig.

Az autóbusz sofőrje nem sérült meg, de az 56 éves férfi nincs kihallgatható állapotban - közölte Pruzsina Alice, a Vértes Volán szóvivője az MTI-vel. A szóvivő tájékoztatása szerint a sofőr 15 éve dolgozik a cégnél, négyszázezer kilométert vezetett balesetmentesen, és jelenleg még nincs kihallgatható állapotban, "folyamatosan a sérültek állapota felől érdeklődik", így egyelőre nem tud magyarázatot adni a balesetről. Pruzsina Alice elmondta, a buszon húszan utaztak, a négy legsúlyosabb sérült a busz hátsó részében. A szóvivő tájékoztatása szerint egy 20 éves Ikarus busz szenvedett a balesetet, a járművet az idén akarták leselejtezni.

Update: Öten a nap folyamán eltávozhatnak a Szent Borbála Kórházból - mondta el az intézmény sajtóreferense az MTI-nek. Balogh Márta tájékoztatása szerint hat sérült gyógyulásához hosszabb ellátás szükséges, az ő vizsgálatuk jelenleg is folyik.

A megyei mentőszolgálat vezetője a baleset helyszínén pontosította az általa korábban elmondottakat: a vonat és a busz ütközésében tizenegy ember sérült meg.

tatabánya
tatabánya2
tatabánya3

Még csak 16 éves a dorogi rém

2014. október 20., 10:32 Módosítva: 2014.10.20 10:32
1

Lopás vétség és súlyos testi sértés bűntette kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 16 éves dorogi fiú ellen. A police.hu közleménye szerint a fiatalkorút 2014. február 18-án fogták el a dorogi rendőrök, miután a gyanúsított Dorogon az utcán kitépte egy idős asszony kezéből a táskáját és elfutott vele. A fiú ezt követően megvert egy férfit, aki szemtanúja volt a bűncselekménynek és megpróbálta feltartóztatni őt. A fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki a dorogi nyomozók – nem először. Még az elmúlt év novemberében hasonló módszerrel lopta el egy asszony táskáját, ez év február közepén pedig egy dorogi lépcsőház tárolóiba tört be. Ekkor az ott lakók tetten érték a fiút és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A fiatalkorú ellen – előzetes letartóztatása mellett – folytatott büntetőeljárást a rendőrség október 17-én befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Soroksári gyilkosság: sok bejelentés, de nincs áttörés

jon
2014. október 20., 09:19 Módosítva: 2014.10.20 09:19
1

Huszonkét bejelentést kapott a rendőrség azóta, hogy az országos rendőrfőkapitány 5 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a soroksári gyilkosság ügyében, írja a Bors print kiadványában. A lapot az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatta, arról azonban hallgatnak, hogy hány új tanút hallgattak ki, találtak-e új DNS mintákat, illetve végeztek-e újabb poligráfos vizsgálatot. A bulvárlap arra a következtetésre jutott, hogy hiába a megemelt vérdíj, hiába a sok bejelentés, és hiába sikerült a tetthelyen két DNS mintát rögzíteni, egyelőre nincs áttörés az ügyben.

Mint ahogyan a gyilkosság egyéves évfordulóján összehívott sajtó háttérbeszélgetést követő nyilvánosság sem hozott semmilyen eredményt, vélik. A nyomozók több verziót állítottak fel arra vonatkozóan, hogy ki ölhette meg az elmúlt év szeptemberében Kardosné Gyurik Krisztinát. A két legellentétesebb verzió: vagy előre készültek a tettesek a gyilkosságra, vagy Kardosné rosszkor volt rossz helyen.

Rivális temetkezési vállalkozó lopta el a halottat

jon
2014. október 20., 09:17 Módosítva: 2014.10.20 11:47
6

Nem hitt a szemének az a ceglédberceli temetkezési alkalmazott, amikor kiderült, hiába keresi Gyuszi bácsi holttestét, a halott eltűnt, egy konkurens cég okmányok nélkül elszállította előlük – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy hivatalos iratokkal, a halottra való lábcédulával, és személyi igazolványával megérkezett az Őszirózsa temetkezési cég két dolgozója, hogy az október 12-én megboldogult férfi holttestét a ceglédi kórházba szállítsa boncolásra. Mielőtt a megadott címre mentek, az orvosi ügyeleten felvették a halotthoz tartozó hatpéldányos dokumentumot, amivel le kellett volna adni a testet a kórházban. Ám a bácsi teste eltűnt, mire kiértek, mondta az egyik dolgozó.

Az Őszirózsa temetkezési cégtől rendelte meg a halál beálltát megállapító doktor a szállítást, amit ilyen esetben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizet, vagyis az elhunyt családjának ingyenes lett volna. A cég vezetője, Mihuczáné Máté Ilona 24 éve dolgozik a szakmában, s most kénytelen volt számlát kiállítani, mert hiába mentek a halottért. Amikor a család közölte, hogy nincs szolgáltatója, akivel a szállítást végeztetné, az ügyeletes orvos a törvény előírása szerint gondoskodott erről, és értesítette őket. Mire odaértek, egy másik cég az okmányok nélkül elvitte előlük a bácsit. A kórház azt sem tudta, kit vesz át. Iratok hiányában a boncolást sem végezhették el.

A lap megkereste a Gyuszi bácsi holttestét szállító temetkezési céget is, akinek a tulajdonosa nem értesült semmiféle problémáról, W. László szerint minden rendben történt, őket az elhunyt rokonai hívták.

Brutális ütközés a Mogyoródi úton

jon
2014. október 20., 08:27 Módosítva: 2014.10.20 08:27
1

Vasárnap éjjel súlyos baleset történt a Mogyoródi út és Róna utca kereszteződésében, két autó ütközött össze, egy hölgyet életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, értesült a Velvet. Helyszíni információink szerint egy régi, vas földkábeleket szállító Mercedes kisteherautó a megengedett sebességgel haladt a Mogyoródi úton kifelé a városból. A Róna utcai kereszteződésnél már sárgán villogtak a lámpák, és egy személygépkocsi, ami a Róna utcán haladt, feltehetően nem adta meg az elsőbbséget a súlyos terhet szállító Mercedesnek és összeütköztek. Noha a személyautó sem lépte túl a sebességhatárt az ütközés a nagy súlytól olyan erejű volt, hogy a Mercedes miután oldalra csapta a másik autót csak 40 méterre tudott megállni. A személygépkocsi pedig átrepült a füves területen, kis fákat és oszlopokat tarolt le, majd 25 méterre arrébb landolt.

A helyszínre érkező tűzoltók a gépkocsi vezetőjét kivágták a roncsok közül, a mentők pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a Mercedes vezetője nem sérült meg. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

Gyógyszeres kezelés alatt álló nőt keres a rendőrség

2014. október 19., 17:10 Módosítva: 2014.10.19 17:10
0

A rendelkezésre álló adatok szerint a 22 éves Szécsényi Mercédesz 2014. október 18-án 12 óra 30 perc körüli időben tatabányai otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Szécsényi Mercédesz körülbelül 155 centiméter magas, váll alá érő, hullámos, sötétbarna színű hajú, kissé zömök testalkatú. Szeme barna, bal térdén műtéti heg található. Eltűnésekor fekete színű, pamut szabadidőnadrágot, virágmintás, narancssárga-zöld színű hosszú ujjú pamut felsőt, zöld-sárga színű kockás kapucnis dzsekit és fehér színű sportcipőt viselt. A fiatal nő egészségi állapota miatt rendszeres gyógyszeres kezelés alatt áll. A jelenlegi információk szerint Szécsényi Mercédesz 2014. október 18-án Komáromba indult egy ismerősével.

A Tatabányai Rendőrkapitányság kéri, hogy aki Szécsényi Mercédesz tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikén, vagy a 34/517-777-es telefonszámon.

És megtörtént: A Nagymező utca szerepel a rendőrség közleményében

2014. október 19., 13:44 Módosítva: 2014.10.19 14:20
1

Csak idő kérdése volt, mikor lesz a Nagymező utca a rendőrség közleményében, várható volt, hogy ami ott van hétvégén éjszakánként, előbb-utóbb nem marad büntetlen. Szombat éjjel 4 órakor két társaság között alakult ki konfliktus,  a külföldi csoport mobiltelefont kért számon egy magyar csoporttól, a hangos szóváltás tettlegességig fajult. A rendőrség a szokásos esti járőrözés alatt vették észre a balhét, a járőrök az útvonaluk során épp a Nagymező utcában haladtak, amikor észlelték a verekedést, így azonnal közbeléptek és megakadályozták azt. A 18 és 22 év közötti fiatalok csak a járőrök jelenlétének és határozott fellépésének köszönhetően fejezték be a dulakodást. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást öt budapesti és négy külföldi férfi ellen – áll a rendőrség közleményében.

Dobogókőnél is megmentettek egy embert

2014. október 19., 13:36 Módosítva: 2014.10.19 17:57
3

Nincs jó napjuk ma a kirándulóknak, Tatabánya után Dobogókön is tűzoltóknak kellett egy bajbajutott túrista segítségére sietni, tudta meg a Velvet. Délelőtt szakadékba zuhant egy nő a Tatabánya feletti turul szobortól, írta az Index. A nő fotózkodni akart, eközben zuhant a mélybe. Tűzoltók érkeztek a kimentésére, és hosszas körözés után egy mentőhelikpoter is leszállt. A lap értesülését később az MTI is megerősítette (a mentésről képeket itt talál). A kemma.hu értesülései szerint a tatabányai Szent Borbála kórházban gerincsérülést állapítottak meg, ezért a nőt mentőhelikopterrel az Országos Baleseti Intézetbe szállították.

Nem sokkal 12 óra előtt pedig Dobokókőn a Thirring sziklánál járt szerencsétlenül egy nő. A Velvet úgy tudja komolyabb sérüléseket, köztük lábtörést is szenvedett és olyan területen érte a baleset, hogy a mentők csak a tűzoltók segítségével tudták lehozni egy gerincágyban. Mentése ezekben a percekben is tart. "Bokasérülést szenvedett egy középkorú nő a dobogókői kilátó közelében, az egyik kijelölt turistaúton. A helyszín nehéz megközelíthetősége miatt a pomázi önkormányzati tűzoltók és a mentők közös erővel, hordágy segítségével hozzák le a sérültet addig a pontig, ahonnan már járművel el tudják szállítani. A mentési munkálatokban a pomázi önkéntes tűzoltók is részt vesznek" – írja az esetről honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az osztrák lapok szerint megverték a börtönben a hummeres gázolót

2014. október 19., 10:56 Módosítva: 2014.10.20 10:20
40

Az Öster­reich Heute a magyar újságírókra hivatkozva azt a hírt közölte, hogy a hummeres gázolót a halála előtt kihallgatásra vitték, ahol megverték. Az újságírók állítólag rendőrségi forgalmazásokat hallgattak le, ez alapján következtethettek a rendőrt gázoló férfi halálának okáról – írja a Bors. A lap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztályát, de nem adtak tájékooztatást ezzel a hírrel kapcsolatban.

Az osztrák Thomas Robert Bindberger Kenéz Imre rendőrt gázolta halálra intézkedés közben, a férfi a börtönben halt meg, halálát gyógyszer okozhatta, öngyilkos lett. A hírek szerint a naplójában azt írta, hogy nem akar tovább élni.