Döbbenetes felvételre akadtunk, ami mellett képtelenség szó nélkül elmenni. Az eddig is világos volt, és nem csak nyilatkozatokból, de dalszövegekből és címválasztásokból úgyszintén, hogy a Bonanza Banzai önállósodott énekesétől nem állnak távol a világi megközelítésen túli gondolatok, de azért az mégiscsak túlzás, hogy egy püspök konferálta fel a pápai koncertjéhez.

Szindbád című 2010-es turnéjának pápai állomására, alig pár nappal a nyári napfordulót követően maga a helyi református közösség hívta el, amiben a fentiek fényében semmi meglepő nincsen. Egy kaposfői lelkipásztor blogbejegyzésében viszont találtunk egy érdekességet. Azt írja, hogy a legizgalmasabb pillanat az volt, amikor kihunytak a fények, és noha mindenki a mostanában matt bőrdzsekiben és Police napszemüvegben kiálló zenészt várta, helyette megkapták a helyi püspököt, Steinbach Józsefet. Az egyházi méltóság a következő szavakkal vezette be az Ikont, reflektorfények szorításában:

"Jó estét kívánok, kedves barátaim! A Dunántúli Református Egyházkerület meghívta a református egyházi napokra Ákost. Nemcsak azért, mert keressük az emberekkel a kapcsolatot, hanem azért, mert Ákos dalainak üzenete van, és mert Ákos egy hívő ember. Nagyon-nagyon köszönjük, hogy eljöttek, kérem, érezzék nagyon jól magukat, mert ha jól érezzük magunkat, az egy darabb menny a pápai sportcsarnokban".

A lelkészblogger a továbbiakban megnyugvással konstatálta, hogy Ákos nem próbált egyházibb lenni a szokásosnál, hanem ugyanazt a tökéletesen megkomponált szimfóniának tetsző rockkoncertet adta, mint bárhol máshol.

A püspöki konferálást a lenti letjászón tudja meghallgatni: