Az MTV Ikon idei felvonása nem ért véget az Ákosnak szentelt koncerttel: július 31-én a pöttyös kendő magyarországi trendbehozója, Nagy Feró előtt tiszteleg újabb tizenkét előadó, köztük a Kalapács is. Az együttes sportfröccsért és zsíros ételekért rajongó gitárosát, Weisz "Kicsi" Lászlót - aki 188 centiméterével nem is annyira apró - kérdeztük arról, vajon hogyan viselik azt a megmérettetést, hogy a feldolgozók közül ők is nagyjából ugyanazt a szellemiséget képviselik, mint feldolgozásuk tárgya.

"Én is érzem, hogy mi állunk a legközelebb stílusban a Feró akkori, vagy akár a mostani zenéjéhez, de ez keményebb lesz, lévén, hogy mi az ő hard rockjától eltérően tradicionális heavy metalban utazunk. Inkább errefelé toljuk el a két dalt is, ami egyébként a Nagyvárosi farkas és a Motorizált nemzedék lesz".

Kicsi a Velvetnek elmondta azt is, hogy kapcsolatuk a Beatrice-ikonnal korántsem újkeletű: Kalapács Józsi a Pokolgépben is énekelt, az első három lemez szövegét pedig nagy részben a Feró írta - ettől persze még nem biztos, hogy tetszeni fog neki az, amit hall tőlük a színpadon.

"Ő szereti ezt a vonalat, az más kérdés, hogy hogyan fogja lereagálni. Nagyon remélem, hogy nem fogja úgy érezni, hogy jól meggyaláztuk a dalát" - mondta a telefon túlvégén Kicsi kedélyesen. És még azt is: "Az Ikonban szerintem az a szép - én már harmadik éve veszek részt rajta, hiszen nem csak ez a zenekarom van -, hogy aki más műfajban van otthon, az most itt meghallgatja ezeket a dalokat, és azt mondja, hogy hát ez a Kalapács egy tökjó zenekar, vagy akár azt, hogy egy nagy rakat akármi. Jó dolog ez a vegyesfelvágott, és meg lehet győzni olyan közönséget, ami nem a mi közönségünk".