A Pál Utcai Fiúk is nekiveselkedik két Feró-hátterű dalnak szombaton a Coke Clubban, a Beatrice Katicabogárkájának, illetve az ős-Bikini által jegyzett A zenekar üzenetének.

"Produceri szemszögből álltunk neki a daloknak, mintha saját dalokat kezdenénk írni. Teljesen lecsupaszított vázra építkeztünk, mindössze az akkordmenetet és az énekdallamot hagytuk meg az eredetikből. De hát nem is tudnánk és nem is akarjuk úgy eljátszani őket, mint a Beatrice. Az az ő védjegyük" - mondta a Velvet megkeresésére Leskovics "Lecsó" Gábor, a PUF alapembere, aki örömmel emlékezett vissza egyik meghatározó élményére is Nagy Feróval kapcsolatban.

Ez 1980-ban történt a fekete bárányok, vagyis az akkoriban tiltott P Mobil, Hobo Blues Band és Beatrice legendás koncertjén a hajógyári szigeten, amin emlékezete szerint a teljes alulreklámozottság ellenére is 20-30 ezer ember gyűlt össze a kollektív rendszerkritikára. "Akkor szinte beleégett a retinámba a Nemzet Csótánya feliratú póló, és azóta is mindig ez ugrik be, ha Feróra gondolok."

Lecsó szerint azonban nem simogat már úgy a lázadás szele, mint régen, de Ferót a mai napig tiszteli öniróniájáért. "Képes azt mondani, hogy celeb vagyok, a szónak rossz értelmében is, de ez vagyok én, akinek ez nem tetszik, az ne nézzen. Ez a hozzáállás, amikor valaki tud magán röhögni, ez tetszik" - mondta.