Oded Fehr a Múmia című filmben tűnt fel először, ahol Ardeth Bay szerepében védelmezte az ősei titkait, és egyben azt is bebizonyította, hogy a hosszú sötét haj körszakállal tökéletes csajmágnes. Talán semmilyen szerepben nem volt ennyire vonzó.

A 38 éves színész Izraelben született, és a hároméves kötelező katonai szolgálat után Németországba ment, hogy az apja marketing és kommunikációs cégénél helyezkedjen el. Hat hónapig bírta. Ezek után Fehr beiratkozott egy frankfurti színiiskolába, és szerepet kapott a Szexuális perverziók Chichagóban című darabban.

A színészet, úgy tűnik, jobban bejött az akkor 23 éves srácnak, így Londonba ment és a Bristol Old Vic Theatre Schoolban folytatta tanulmányait. Iskolaidő alatt számos színházi darabban szerepelt, a diplomaosztó után hat hónappal pedig megkapta első filmszerepét a Múmiában. A 188 centis színész azóta játszott már kemény terroristát, szerepelt A Kaptár 2: Apokalipszis és a A Kaptár 3: Teljes pusztulás című filmekben, és persze démonnak sem volt utolsó a a Bűbájos boszorkák című sorozatban.


Oded, akinek neve héberül azt jelenti, "Isten segít" 2000-ben vette feleségül Rhonda Tollefson producert, akitől egy fia és egy lánya is született. A család jelenleg Kaliforniában él.