Egy korábbi posztunkban Freyja kolléganő futólag azt a kérdést tette fel, hogy hogy kerülhet be Hollywood legjobb mellkasainak listájára Leonardo DiCaprio. A választ pixifairy szállította egy kommentben: úgy, hogy 2000-ben még "nem volt meghízva".

Hogy DiCaprio esetében elhízásról beszélhetünk-e, abban nem vagyok biztos, de azzal valószínűleg nem nehéz egyetérteni, hogy a '90-es évek legvégének tinibálványa az ezredfordulón volt a legjobb formában. A legfelső videón még az 1995-ös Teljes napfogyatkozásban láthatjuk, meglehetősen vékonyan. 2000-re azonban, a Part című filmhez nagy nehezen felszedett magára egy kis izmot, bár ekkortájt egy interjúban azt panaszolta, hogy "olyan az anyagcserém, mint egy mókusé".

Hogy azóta mi lett az anyagcseréjével, azt nem tudjuk, mindenesetre a 2006-os Véres gyémánt és a Tégla című filmekhez azonban mintha kezdett volna már túllőni (vagy túlnőni) a célon. Amit pedig tavaly a Szabadság útjaiban láthattunk a testéből, tényleg nem volt különösebben meggyőző. Igaz, ebben a filmben egy otthon, illetve az irodában tespedő családapát alakított, ami nyilván nem lett volna túl hiteles egy gladiátorszerű fizikummal.