A mai posztba az 1856-ban született Wilhelm von Gloeden néhány híres fotóját szedtük össze, hogy a felsőruházat nélküli celebeken kívül minél több érdekességet mutassunk ebben a blogban. Wilhelm von Gloeden egy német fotográfus volt a XIX-XX. század fordulóján, aki arisztokratának adta ki magát, de valószínűleg nem volt az.

Mindenesetre volt annyira jómódú, hogy tuberkulózisa miatt Taorminába költözhessen Németországból és ott fényképezéssel kezdjen foglalkozni. Képeihez mitológiába illő tájakat és kellékeket használt, valamint helyi szicíliai lakosokat, általában férfiakat, általában mezteleneket. Hátborzongató belegondolni, hogy ha még élnének, a képeken látható személyek már rég túl lennének a százon.

A fotográfiák eladásából származó bevételt von Gloeden modelljeivel is megosztotta, ezért a szegénység sújtotta Taorminában népszerű volt a helyiek között. Még azt is elnézték neki, hogy néha többé-kevésbé homoerotikus beállításokat és fiatalabb fiúkat is fényképezett. A férfiakt-fotózást elsőként művészi színvonalra emelő von Gloeden 1931-ben halt meg. Néhány évvel később Mussolini rendőrsége erkölcstelennek nyilvánította a képeket és jó részüket megsemmisítette.