1999. október 15-én mutatták be a Harcosok klubját az észak-amerikai nagyközönségnek. Tekintve, hogy ez éppen 10 éve volt, ma emlékezünk meg arról a filmről, amelyik többet mutat Brad Pitt gyönyörűen kidolgozott testéből, mint amennyit bárki remélni mert, és amelyre mégis többségében férfiak ültek be a statisztikák szerint.

A Harcosok klubja kedvéért ráadásul Edward Norton és Jared Leto is nekivetkőzött. Előbbi drasztikusan lefogyva az Amerikai história X-hez képest, utóbbi szőkére festett hajjal.

A film nem lett akkora kasszasiker a mozikban, mint ahogy a készítők várták, de bukásnak távolról sem lehet nevezni. A DVD-változat megjelenésekor már klasszikus kultfilmként emlegették, és a popkultúrára valóban meglepően nagy hatással volt. És itt most ne a pornóváltozatokra tessék gondolni (van belőle nőkkel és csak férfiakkal készült is), hanem például a Harcosok klubjának ezerszer feldolgozott-parodizált első két szabályára. Amelyeket ez a poszt kíméletlenül hág át - ezért nem is beszélünk róla tovább, hanem mutatunk egy videót néhány jelenettel.