Eduardo Verástegui 1974-ben született Mexikóban. Jó jel: sorozatszínészként kezdte egy jó kis mexikói szappanoperában. Még jobb jel: modellként folytatta, hamarosan nemzetközi kampányokban is.

A People magazin fenti spanyol nyelvű verziója a világ legszebb férfijai között emlegette, amikor Verástegui Hollywoodban színészként kezdte el karrierjét építeni. Mindeközben a latin szépség zenével is foglalkozott, bár ezen a téren nem saját produkciója a legemlékezetesebb, hanem Jennifer Lopez alábbi, Ain't It Funny című klipje, amelyben Verásteguié a férfi főszerep.

Az ezredforduló környékén ennek a daliás modell-színész-zenésznek első angol nyelvű főszerepéhez nyelvórákat kellett vennie. Az élet úgy hozta, hogy egy gyakorló katolikus angoltanár került mellé, aki felébresztette a vágyat az addig alsógatyában vagy anélkül fényképezkedő Verásteguiben, hogy újrafelfedezze saját vallását.

Nem sokkal később Verástegui gyakorlatilag újjászületett hívő katolikusként. Korábbi karrierjével szakított, egy kivétellel: filmeket továbbra is készít, de kizárólag olyan témákban, amelyek a hitével összeférnek. Emellett rengeteg jótékonysági megmozdulásban vesz részt, és aktívan kampányol a melegházasság és az abortusz ellen. Verástegui saját website-ján büszkén meséli, hogy még II. János Pál is fogadta őt annak idején, nem sokkal halála előtt. Az erről készült fotók megtekinthetők itt.