A mai poszt témája egy film. Az a címe, hogy Zuhanás, 2006-ban készült és tavaly mutatták be világszerte, így itthon is. Mivel nincsenek benne különösebben híres színészek, nem aratott különösebb sikert, legfeljebb a rendezőt lehetett ismerni, Tarsemet. Őt is csak onnan, hogy ő rendezte a The Cell (A sejt) című horrorfilmet 2000-ben és majdnem tíz évvel korábban a Losing My Religion című R.E.M-szám klipjét.

A Zuhanást nem egy csajfilm és nem a gyönyörű férfiakért kell megnézni. Általában az egész film lélegzetelállítóan szép, és ennek csak része, hogy a szereplők - férfiak és nők egyaránt - szintén gyönyörűek.

Némelyik szereplő egy-egy valós személy mesés karikatúrája. A legfelső két fotón az Ota Benga személye által inspirált figura látható. Az afrikai származású férfit a XX. század elején hurcolták Amerikába, ahol egy állatkertben volt kiállítva. Ebben a filmben önfeláldozó harcosként születik újjá.

Az alábbi kocka pedig Nagy Sándort ábrázolja, hiszen a Zuhanás tartalmaz egy gladiátoros epizódot is. Semmi különösebb apropója nincs ennek a posztnak, dehát mi ezt gyakran csináljuk így ebben a blogban. Mindenesetre karácsonyi ajándékötletnek nem is rossz a Zuhanás: ha van film, amit megéri DVD-n megvenni és ajándékba adni, akkor ez egy olyan.