A mai pasinknak kicsit olyan neve van, mint egy pornószínésznőnek, de Lou Diamond Phillips garantáltan nem nő és pornóban nem, csak egy darab erotikus thrillerben szerepelt (ennek a plakátjával kezdtük a posztot). Olvasóink leginkább egy-egy sorozatból emlékezhetnek rá.

Akinek például rögtön beugrott Federico a Sírhant művekből (mint pl. nekem), azok mellétaláltak, mert azt a szerepet a több, mint tíz évvel fiatalabb Freddy Rodriguez játszotta. Lou Diamond Phillips a Miami Vice-ben vagy 24-ben volt látható például sok-sok évvel ezelőtt. Jelenleg a Gyilkos számokban jelenik meg néha, illetve benne van-lesz az új Stargate Universe-ben.

Egzotikus vonásait annak köszönheti, hogy felmenői a föld lehető legkülönbözőbb tájairól származtak. Lou Diamond Phillips ereiben a Wikipedia szerint a skótok, írek, cseroki indiánok, Fülöp-szigetekiek, kínaiak és japánok véréből is folyik egy-egy cseppnyi.

A színész szabad idejében nagy tétben pókerezik, viszont archívumunkban nincs róla különösebben meggyőző öltönyös fotó, ezért a végére kivételesen egy baseball-sapkásat tettem. Lou Diamond Phillips 47 éves.