Egy ismerősöm emailben hívta fel rá a figyelmem, a levél tárgyának megjelölése az volt, hogy "a világ legszebb férfija". Sakis Rouvas 1972-ben született Korfun, és jelenleg messze a legismertebb és legnépszerűbb görög popelőadó. Olvasóink a 2004-es vagy a tavalyi Eurovíziós dalfesztiválról emlékezhetnek rá, hiszen a csak Sakisként ismert énekes kétszer is szerepelt a versenyben (igaz, egyszer sem nyert).

 

A sokak által görög Elvisként emlegetett férfi roppant szegény család sarja, és karrierjét rúdugróként kezdte. A rock királyával való párhuzam abban a tekintetben is megáll, hogy Sakis szintén már rég híres volt, amikor 1994-ben egyszer csak be kellett vonulnia katonának, mint Elvisnek 1958-ban. A seregben a média zaklatása mellett eltöltött idő után mindkettejük karrierje újra felívelt.

Hogy valóban ő-e a világ legszebb férfija, azt majd olvasóink eldöntik, de valószínűleg sokak számára Sakis inkább a bájgúnár kategória, bár például ez a dinamitos magazin-címlap valamivel vadabb, mint amire egy bájgúnártól számít az ember.

Elegáns képünk nincs róla, de a tavalyi Eurovíziós dalfesztiválon magához képest egészen sok ruha volt rajta. Egyébként az ott előadott dal klipje megtekinthető itt. Sakis Rouvas hivatalos honlapjáért pedig ezt a linket kell megnyitni.