Cillian Murphyt néhány mérsékelt sikerű film után a nagyközönség zöme a 28 nappal később című 2002-es zombihorror főszereplőjeként ismerhette meg. Az akkor 26 éves színész a filmet anyaszült meztelenül kezdi egy műtőasztalon, de a későbbi jelenetekben is gyakran több rajta a művér, mint a ruha.

Csinos arcával és hatalmas kék szemeivel Leonardo DiCaprio egykori babérjaira is pályázhatna, de pechére/szerencséjére Murphy-t elkerülték a Titanic méretű filmek és sikerek.

Igaz, benne volt a Batman sagát újraindító 2005-ös filmben az egyik gonosz figura, a Madárijesztő kisebb szerepében, illetve a később a Gettó milliomossal Oscart nyert Danny Boyle egy másik scifi-horrorjában, a csúnyát bukott Napfényben. A fenti és az alábbi fotó ebből a filmből származik.

Cillian Murphyből mindenesetre nem lett szexszimbólum. Talán mert túl vékony, talán mert túl keveset nyilatkozik, talán mert ritkán hajlandó a celebcirkuszba beszállni, talán mert nem amerikai, hanem ír. Van róla is elegáns képünk természetesen. És a végére még annyit: ha jól tudjuk, keresztnevét K-val kezdve kell kiejteni.