Vallomás: Christian Bale személyisége olyan zsigeri ellenszenvet vált ki belőlem, hogy a Sötét lovagon kívül egy filmjét se néztem meg, és azt is csak azért bírtam élvezni, mert egyrészt Heath Ledgerre koncentráltam, másrészt mert Bale a film túlnyomó részében maszkot visel. Mindez persze nem akadályoz meg abban, hogy önök elé tárjam Christian Bale tiszteletet parancsoló fizikumát.

Amilyen nehéz szokott lenni a többi színészről félmeztelen fotókat összeszedni, olyan könnyű volt a dolgom Bale esetében. Bár magánéletét hermetikusan elzárja a nyilvánosság elől, filmjeiben rengeteget vetkőzik, egyszer még a péniszét is beleadta egy filmbe. A poszt valamennyi fotója (az utolsó kivételével) egy filmből kivett képkocka.

Az első fotók a 2000-ben készült Amerikai pszichó c. filmből vannak (ezt se láttam, de a könyvet olvastam, elég is volt). Már akkor is nyilvánvaló volt, hogy az akkor 26 éves, angol származású Bale tökéletes a szerepre, de tavaly egy forgatási incidens mégikább igazolta a dühöngő őrült szerepét kiosztó casting-munkások döntését. Akinek nem jut eszébe, hogy miről van szó, kattintson ide.

2002-ben Bale két filmben is vetkőzött, az Equilibrium - Gyilkos nyugalom címűben és a Tűz birodalmában. Aztán a fenti, 2004-es Gépészhez alaposan lefogyasztotta magát, de olyan döbbenetesen, hogy azt azóta is a legdrasztikusabb színészi átváltozások között szokás emlegetni. Ezt a filmet se láttam, de remélem, megérte a Bale-nek a sok koplalás.

Az időben innentől kezdve előre haladva a vetkőzések száma csökken és a Batman-jelmezek száma nő, a végén ide is tesszük őt talpig feketében. De természetesen szokásunkhoz híven nem denevérembernek öltözve, hanem elegánsan, amint egy tavaly nyári rendezvényen feleségével pózol.