Az utóbbi időben a sportolók, modellek és színészek mellett teljesen elsikkadt itt a Kockahas blogban a zenei vonal. Hogy a csorbán köszörüljünk egyet, készítettünk egy jó kis összeállítást, méghozzá az utóbbi két évtized metált játszó keménycsávóiból. A válogatás természetesen teljesen szubjektív, például a posztot nyitó Manowart se sokan vették volna bele egy ilyen posztba, de én díjazom merészségüket és elszántságukat, hogy rendíthetetlenül vetkőznek. A fenti lemezborító egészen hihetetlen módon nem is a '80-as években készült, hanem 1997-ben látott napvilágot. Bevállalták, ezért egy említést mindenképpen megérdemelnek. De talán sokaknak jobban bejön a '90-es évek fő szexszimbóluma a rockerek közül, Slash.

Kevésbé ismert, de annál több tiszteletet érdemel a Henry Rollins nevű tesztoszteronbomba. Mintha mindig támadóállásban énekelne, bikanyakával és elszánt mondanivalójával együtt egyszerűen lehengerlő. Kicsit fiatalabban így nézett ki, az alábbi fotó 2006-ban készült róla, 45 évesen.

Akikről volt már külön poszt itt a blogban, azokat ebből a válogatásból kizártuk, ezért hiányzik Iggy Pop, Billy Idol és a Red Hot Chili Peppers frontembere is. Ez utóbbi zenekart azonban egyszerűen nem lehet kihagyni, ha szexi rockról van szó, ezért Anthony Kiedis helyett Flea-t, a mitugrász basszugitárost küldjük ma versenybe.

Kíváncsian várjuk, hogy Tommy Leet hányan találják majd a legszexibbnek. A Mötley Crüe dobosa a szőkéket szereti: Heather Locklear és Pamela Anderson is hozzá mentek feleségül. Alább az utóbbival látható egy 1999-es World Music Awardson. Éppen díjat adnak át - egymásnak.

A kétezres éveknek is megvoltak a saját rockersztárjai, közülük a legzajosabb sikert Marilyn Manson aratta. Ha alább nulla szavazatot fog kapni, nyilván senki nem fog meglepődni, de ha olyan csajoknak bejött, mint Dita Von Teese és Ewan Rachel Wood, talán olvasóink között is lesz majd, aki meglátja benne az ellenállhatatlan férfiállatot.

Melyik metálisten néz ki a legjobban?

Mai hetedik keménycsávónk pedig Fred Durst, akit az ezredforduló környékén Britney Spearstől Christina Aguileráig szinte mindenkivel hírbe hoztak. A Limp Bizkit énekeseként és a nu metal egyik vezéregyéniségeként Durst hatalmas rajongótábort szerzett, és ő is folytatta azt a hagyományt, ami szerint a kemény zenéhez kemény férfitestek lecsupaszítása dukál. Kedves olvasó, a zenéjüket nem kell meghallgatni, sőt még figyelembe se kell venni, most csakis a megjelenés alapján ítéljen! A hét közül melyik a nyerő?