Meztelen fotók Steve McQueenről a 80. születésnapra

2010.03.27. 09:45 Módosítva: 2010.03.27. 09:45
Monacóban, 1964-ben
Monacóban, 1964-ben

Az amerikai Steve McQueen a hatvanas-hetvenes évek legnagyobb mozisztárjai közé tartozik. Olyan filmekben szerepelt, mint a Hét mesterlövész, a Pokoli torony vagy a Szökés. A színészet mellett a versenyautók és a motorbiciklik szerelmese is volt, de rengeteget edzett is.

A Szökésben c. filmben
A Szökésben c. filmben

Bár rengeteg drogot használt és sokat ivott, dohányzott is, McQueen folyamatosan sportolt, hogy karban tartsa magát. Súlyokat emelt, futott és a keleti harcművészetek is érdekelték. 1980-ban, 50 éves korában hunyt el, rákban.

A Pokoli torony c. filmben
A Pokoli torony c. filmben

A Life magazin számára még karrierje kezdetén, 1963-ban készült róla egy fekete-fehér fotósorozat, amelyből annak idején csak néhány kockát közöltek.

Kattintson a fotóra meztelen Steve McQueenért!
Kattintson a fotóra meztelen Steve McQueenért!

Ennek oka az volt, hogy a képek kedvéért az akkor 33 éves McQueen teljesen meztelenre levetkőzött, amivel még a fotóst, John Dominist is meglepte. A később a "King of Cool" (a "Kúlság királya") becenevet kiérdemlő színész a fotós nyilatkozata szerint egyszercsak eltűnt, majd anyaszült meztelenül tért vissza. "Teljesen természetes volt az egész. Nem volt mitől zavarba jönni" - nyilatkozta John Dominis. Természetesen  a Life magazin nem használhatta fel a popsis képeket, de most, a színész születésének 80. évfordulója alkalmából közzétették őket. A további képeket a fotóra kattintva, illetve a Life magazin galériájában, itt lehet megtekinteni.

163
168