Grace Stalker nevű kommentelőnk kérvényezte tegnap Guillaume Canet-t, és a jó ötleten annyira fellelkesültünk, hogy mára össze is állt a francia színész blogos mini-portfóliója. Fogadják szeretettel!

Az 1973-as születésű francia színészt a nemzetközi nagyközönség tagjai valószínűleg a Part című filmben látták először 2000-ben (lásd a fenti képet). A Danny Boyle által rendezett filmben Canet egy francia fiatalembert játszott, akinek barátnőjét a kalandok közepette elszereti Leonardo DiCaprio.

Azért az életben nem járt olyan rosszul Canet, mint a filmben (mellesleg a Part alapjául szolgáló könyvben sem): első felesége Diane Kruger volt, jelenleg pedig az Oscar-díjas Marion Cotillard-ral él kapcsolatban. Fent ugyan Sophie Marceau-val látható, de vele csak egy filmben szerepeltek együtt.

Sikeres színészi karrierje építése mellett Canet közben rendezőként is kipróbálta magát, ennek eredménye volt a Ne szólj senkinek! c. thriller, amelynek a hírek szerint Hollywoodban már készül is a remake-je.