Kitörő örömmel fogadta pár hete a Tejben-vajban blog olvasóközönsége a Christina Hendricksről szóló posztot, amelyben a vörös hajú színésznőt olyan szexszimbólumként mutattuk be, aki visszahozza a régi idők ideálját. Nos, a hölgy sorozatában a férfi főszereplő pontosan ugyanezt tudja, csak ugye férfiban. Gondoltuk, az ő helye a Kockahas blogban lesz.

A Mad Men - Reklámőrültek című, díjesővel jutalmazott sorozat főszereplője Don Draper, akinek szerepét egy Jon Hamm nevű, korábban szinte ismeretlen férfira osztották a '60-as években játszódó szappanopera gyártásának kezdetén. Hamm korábban pl. Clint Eastwood Űrcowboyok című opuszában kapott egy kisebb szerepet.

Minden megváltozott, amikor 2007-ben beindult a Mad Men. Hamm a sorozatnak köszönhetően hirtelen pl. a Salon.com és a People magazin legszexisebb férfijai listáinak élén találta magát. És ennek oka nemcsak a széles váll (korábban futballozott és úszott is), karakteres arc és a férfiasan szőrös mellkas.

Elég a fenti és az alábbi képet összehasonlítani: Hammnek egyszerűen nem áll jól a borzas-laza-borostás stílus. Don Draperként mindig mintha skatulyából húzták volna ki, és a jelek szerint így már egyszerűen ellenállhatatlan. Hamm sok mindent köszönhet a Mad Mennek: világsztár lett belőle, több díjjal jutalmazták alakítását, és ráadásul azt is megtudta, a hatvanas évek divatja áll neki a legjobban. A konzervatív ízlésűek pedig kaptak maguknak egy régi-új szexszimbólumot.